Joe Bidens gliring före debatten: ”Jag har min öronsnäcka redo”

Av: Emelie Svensson

Publicerad:
Uppdaterad:

Redan före nattens debatt var ordkriget mellan Donald Trumps och Joe Bidens läger i full gång.

Rykten om hemliga öronsnäckor och Bidens eventuella behov av pauser under valdebatten skapade smärre svallvågor i sociala medier.

Bild från debatten.
Foto: Olivier Douliery / AP
Bild från debatten.

Ett par timmar innan rivalerna Donald Trump och Joe Biden tog plats på debattscenen i Cleveland under tisdagsnatten, cirkulerade en konspirationsteori på nätet om att Biden planerade att använda en gömd öronsnäcka. Via den skulle hans stab kunna mata honom med debattargument och annan information.

Ryktet, cirkulerat bland annat av konspirationsteoretikerna Qanon, fick tusentals delningar på Facebook och Twitter. Även Fox News och högerextrema sajter som Breitbart rapporterade det vidare, skriver nyhetsbyrån Bloomberg.

Trump-kampanjen hakade på

Tim Murtaugh, Trump-kampanjens kommunikationschef, skrev ett uttalande om att Joe Bidens stab gått med på en inspektion för att leta efter elektroniska öronsnäckor.

”Men i dag ändrade de sig plötsligt och avböjde. Bidens fixare har bett om flera pauser under debatten, vilket president Trump inte behöver, så vi har avvisat den begäran”, skrev Murtaugh.

Förespråkat drogtester

Uttalandet kommer efter att president Donald Trump och kampanjarbetare upprepade gånger hävdat att Biden saknar den mentala skärpa som krävs för att väljas till president.

Förra veckan sa Trump att Biden skulle ”få en stor dos av något” före debatten för att den före detta vicepresidenten behövde mer energi. Trump har även krävt att båda kandidater ska drogtestas.

Bara en timme före debatten svarade Joe Biden på anklagelserna om att han måste förlita sig på hjälpmedel och prestationshöjande droger för att kunna prata sammanhängande:

”Det är debattkväll, så jag har min öronsnäcka och prestationshöjare redo”, twittrade han ironiskt – och visade upp en bild på trassliga hörlurar och en glassförpackning.

PODD Därför pratas det om Trumps deklarationer

Aftonbladet Daily, med Wolfgang Hansson .

 
Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på Lyssna-knappen

Publicerad:

LÄS VIDARE