Nyheter

Artist omhäktad för inblandning i kidnappning

Av: 

TT

Den misstänkte artisten omhäktades till den 22 februari av Södertörns tingsrätt. Arkivbild.
Den misstänkte artisten omhäktades till den 22 februari av Södertörns tingsrätt. Arkivbild.

NYHETER

Den rapartist som misstänks för inblandning i kidnappningen av en annan svensk rapartist omhäktades på torsdagen av Södertörns tingsrätt.

– Han är häktad till den 22 februari på samma brottsmisstanke och samma häktningsskäl, säger kammaråklagare Anna Stråth till TT.

Mannen, som är en av Sveriges mest spelade och omtalade rapartister, greps på nyårsafton på ett hotell i centrala Stockholm. Två dagar senare häktades han på sannolika skäl misstänkt för stämpling till människorov.

Mannen och elva andra personer misstänks för inblandning i kidnappningen av en annan svensk rapartist i våras. Bland övriga misstänkta finns också flera andra artister.

Den uppmärksammade kidnappningen är bara en del av en mycket stor utredning kring omfattande grov brottslighet som inleddes av åklagare i höstas.

I utredningen är ett 25-tal personer häktade för bland annat försök till mord, synnerligen grovt vapenbrott, synnerligen grovt narkotikabrott, allmänfarlig ödeläggelse grovt brott, människorov och rån, försök till grov utpressning och grovt penningtvättbrott.

Flera av dem som är misstänkta i ärendet är enligt åklagaren från det så kallade Vårbynätverket. Men bland de misstänkta finns också personer från andra kriminella nätverk i Stockholmsområdet.

ANNONS

Nu kan du köpa Muminmuggen Fiske till ett rabatterat pris hos Nordic Nest!

Extern länk från Nordic Nest

Gå till rabatten

Publisert:

LÄS VIDARE

Artisten Yasin flyttad efter incident på häktet