Justitiekanslern

Polisen fälls av JK – hjälper inte berusade

Av: 

TT

Justitiekanslern kritiserar polisen i region Nord för deras hantering av kraftigt berusade och utsatta människor. Arkivbild.

Foto: Johan Nilsson/TT

NYHETER

Kraftigt berusade och utsatta människor blir lämnade åt sitt öde av polisen i Norrbotten, hävdar vaktbolaget Väktarskolan. Nu ger Justitiekanslern (JK) vaktbolaget rätt i två fall.

– I korthet så försöker polisen lämpa över berusade människor till vården och när vårdpersonalen friskbedömer personen så anser polisen inte längre att det finns skäl att ta in personen till arresten. Där blir det galet. Bara för att man inte är i behov av medicinsk vård betyder det inte att man är nykter, säger Patrik Nicklasson, vd för vaktbolaget, till Norrbottens-Kuriren.

Vid de två fallen har personerna, som bedömts inte vara i behov av sjukvård, lämnats utan hjälp, trots att de varit redlösa.

Polisen i Norrbotten ser allvarligt på JK:s kritik.

– Vi har brustit i de här fallen det går inte att undkomma, men allmänheten kan känna sig trygga i våra bedömningar, säger David Levy, vakthavande befäl vid polisens regionledningscentral, till Kuriren.

ANNONS EXTERN LÄNK

Nu smygstartar rean hos Cervera: 30-50 % rabatt på utvalda varor!

Cervera

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Justitiekanslern