Kvinna död i Umeå – man misstänkt för vållande till annans död

NYHETER

En kvinna hittades livlös i en lägenhet i Umeå och hennes liv gick inte att rädda.

Nu har en man anhållits – misstänkt för grovt vållande till annans död.

– Det är omständigheterna kring hur kvinnan hittats som gör att åklagare rubricerat det så, säger Peder Jonsson vid polisen i Västerbotten.

Kvinnan ska enligt polisen ha hittats livlös i en bostad i centrala Umeå på söndagsmorgonen. Hon fördes till sjukhus men hennes liv gick inte att rädda.

Där har läkare på något sätt anat oråd och larmat polisen.

– Vi har fått kännedom om dödsfallet från sjukvården, mer än så vill jag inte säga, säger Peder Jonsson.

Vem som hittade kvinnan och larmade vården vill inte polisen kommentera. Omständigheter kring kvinnans död är oklara och polisen vill inte kommentera vad det är som gör att de misstänker att det brott har begåtts mer än så.

En man har anhållits som skäligen misstänkt för grovt vållande till annans död.

Polisen vill inte gå ut med några uppgifter om offret eller den misstänktes åldrar. De vill inte heller säga när de fick kännedom om det misstänkta brottet mer än att hon hittats livlös ”tidigt på söndag morgon”.

– Vi håller på med förhör och vill avvakta med vissa detaljer i nuläget, säger Peder Jonsson.

Polisen arbetar nu med förhör av eventuella vittnen och genomför en dörrknackning i området. Bostaden är också avspärrad för en teknisk undersökning.

Vid 17.15 meddelar polisen via sin hemsida att de inte har någon ny information om händelsen. Och att de inte heller kommer få någon ny information under söndagen.

ARTIKELN HANDLAR OM

Umeå