Hästar

Hästen hittades med skärsår i underlivet

Av: 

Claes Olsson

NYHETER

När Franki Iversen kom hem efter påskledigheten möttes han av en obehaglig syn. Hans häst Scarlett Kinne tros ha blivit knivskuren i underlivet.

– Jag blev frustrerad och arg. Det gör ont i hjärtat, säger Franki Iversen.

Franki Iversen och hans sambo kom tillbaka till deras gård i Götene i Västra Götaland för en vecka sedan. De hade varit iväg under påskledigheten och låtit ett par vänner ta hand om deras fyra hästar. Franki Iversens sambo märkte direkt när de kom hem att något inte stod rätt till med hästen Scarlett Kinne.

– Vi såg att bakbenet var helt rött så jag gick närmare, det var blodigt hela vägen. Jag lyfte på svansen och såg att någon hade stuckit en kniv i vaginan och skurit rakt ner, säger Franki Iversen.

Tros ha orsakats av människa

Paret förfärades av upptäckten. De tror att det kan ha hänt på natten till annandag påsk. Polisen kontaktades och en veterinär kom till gården för att sy ihop såret. Enligt Franki Iversen ska veterinären ha sagt att såret såg ut att ha orsakats av en människa.

– Det märktes på snittet. Han skakade bara på huvudet, säger Franki Iversen.

Hur reagerade ni på skadan?

– Jag blev frustrerad och arg. Det gör ont i hjärtat. Så här gör man inte, det är vansinnigt att gå på oskyldiga djur, säger Franki Iversen.

”Får sätta upp kameror”

Nu har en vecka gått sedan såret upptäcktes. Scarlett Kinne mår efter omständigheterna bra även om hon är ”lite mer reserverad”.

Franki Iversen har hållit på med hästar i femton år men har aldrig varit med om något liknande. Nu är paret extra vaksamma.

– Vi har en hund som hör allt men jag tror att vi nog får sätta upp kameror här, säger Franki Iversen.

Nu hoppas han att den som sett eller hört något hör av sig till polisen.

ANNONS

Ellos Badkläder! Baddräkter och bikinis med hög midja, shapingeffekt i fina färger till ett bra pris!

Extern länk från Ellos

Shoppa här

Publisert:

LÄS VIDARE

Döda katter hittade i buske – utsatta för grovt våld

ÄMNEN I ARTIKELN

Hästar

Götene

Djurplågeri

Brott

Skaraborg