Amerikaner skadades i Irans attack

Av: TT

Publicerad:
Uppdaterad:
Flygbasen Ayn al-Asad.
Foto: Ali Abdul Hassan/AP/TT
Flygbasen Ayn al-Asad.

Minst elva amerikanska soldater skadades i Irans attack mot en militärbas i Irak den 8 januari, meddelar den amerikanska militären.

Tidigare har det från officiellt håll hävdats att inga personer sårades i anfallet. President Donald Trump sade morgonen efter angreppet att "inga amerikaner skadades i nattens attack".

"Även om ingen amerikansk personal omkom i det iranska angreppet mot al-Asad-basen har flera fått vård för hjärnskakningar och de är fortfarande under uppsikt" skriver militären i ett meddelande.

Anfallet orsakade stora materiella skador runt flygbasen. De omkring 1 500 soldaterna blev förvarnade om attacken och de flesta hade sökt skydd i bunkrar när det skedde.

Såväl danska som norska soldater befann sig också på den beskjutna militärbasen. De båda ländernas försvarsdepartement har uppgett att ingen av dem skadades.

PODD En vecka efter nedskjutningen – så är situationen i Iran

I dagens Aftonbladet Daily pratar vi om hur läget är i Iran en vecka efter nedskjutningen av passagerarplanet som dödade 176 personer. Vi reder också ut hur läget är mellan Iran och USA. Gäst är Wolfgang Hansson, utrikespolitisk kommentator på Aftonbladet.

 
Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på PLAY-knappen

Publicerad: