Man som kastade katt i vattnet åtalas

En man jagades ner i vattnet vid Västra hamnen i Malmö efter att han ska ha dödat en katt.
En man jagades ner i vattnet vid Västra hamnen i Malmö efter att han ska ha dödat en katt.

Han misstänkts ha dödat en katt i Västra Hamnen.

Därefter för att ha dödshotat väktare på arresten.

Nu åtalas 31-åringen i Malmö tingsrätt.

Den 8 november såg vittnen hur den 31-årige mannen dödade en katt genom att slå den med en sten och sedan kasta den i vattnet, vid Sundspromenaden i Västra Hamnen i Malmö.

Mannen flydde ner i vattnet men kunde därefter omhändertas och föras till sjukhus för psykiatrisk vård.

Nu står det klart att han åtalas för djurplågeri, skadegörelse och hot mot tjänsteman i Malmö tingsrätt.

”Dödshot till häktningspersonalen”

Medan djurplågeriet och skadegörelsen gäller kattdöden den 8 november handlar hotet mot tjänsteman om att mannen under sin tid i arresten ska ha uttalat att han skulle hota eller skada två väktare.

– Detta är ett brott som begicks kort innan den första häktningsförhandlingen. I samband med att han fördes till häktningsförhandlingen uttalade han dödshot till häktningspersonalen. De anmälde detta efter den första häktningsförhandlingen, berättade Sofia Syrén, kammaråklagare, för Aftonbladet i tisdags och medgav då också att mannen högst troligt skulle åtalas.

Friad från narkotikabrott

Tidigare under utredningen har det även funnits misstankar om narkotikabrott, men då provresultaten inte visade på några spår från narkotika har han friats från misstankar.

Det har även uppmärksammats att mannen figurerat i brittisk press, då han ska ha viftat med kniv och betett sig hotfullt mot förbipasserande på ett köpcentrum i Storbritannien förra året.

Publisert:

LÄS VIDARE