Gjorde supermacka för att hylla Supermackan

avAftonbladets lokalredaktion

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Matthew Mead / TT NYHETSBYRÅN
Arkivbild. En annan varm macka.

Smörgåsexperten Cornelia Malm, årets tvåa i Mack-SM, vill hylla Markus ”Supemackan” Rosenberg på sitt eget vis, rapporterar P4 Malmöhus.

På inbjudan av radiokanalen har hon skapat en helt ny supermacka, för att hylla Malmö FF:s älskade fotbollshjälte, som tog farväl av hemmapubliken i torsdags kväll.

– Vi börjar med surdegsbröd i botten, en rejäl skiva osötat bröd, säger Cornelia, som till vardags äger och driver Björns Konditori i Vellinge.

Ovanpå det lägger hon högrev, långbakad i ugnen och kryddad med bland annat rosmarin, lagerblad och rödlök. Ovanpå det en klick tryffelmajonäs, följt av cheddar och picklad rödkål.

Allt gräddas sedan i mackjärn.

I årets Mack-SM tog Cornelia andraplatsen med Grantopp, en vegetarisk macka med bland annat belugalinser, romanesco, morötter, fänkål och bladpersilja.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Vellinge

Malmö