Man död i ny skottlossning

Ytterligare en ung man har dött efter en skottlossning i Stockholm.

Det är den tredje skottlossningen samma kväll.

Larmet kom klockan 22.45 på söndagskvällen. Ytterligare en skottlossning hade då skett i Stockholm – nu i Blackeberg i västra Stockholm.

– Vi har fått in uppgifter som tyder på ett grovt våldsbrott i Blackeberg. Vi är på väg fram med flera patruller, säger Ola Österling på Stockholmspolisen vid 23-tiden.

Kort senare bekräftar polisen på sin hemsida att en man har dött efter skottlossning. Även en hund skadades i samband med skottlossningen och hämtades av djurambulans.

Ett vittne som bor i närheten hörde flera skott.

–Jag hörde sju till tio skott, sedan kom ambulanshelikoptern, sex polisbilar och minst fyra ambulanser. Körde i riktning mot Blackeberg, säger vittnet.

Polisen har under natten spärrat av brottsplatsen för teknisk undersökning. Ett flertal beslag har tagits på brottsplatsen, enligt polisen. De har också genomfört dörrknackning i området.

Det är den tredje skottlossningen samma kväll. I Sollentuna dog en ung man efter en skottlossning tidigare under kvällen. Och en kort stund senare skadades en man i en skottlossning i Kalhäll.

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN