Svenske Mikael, 28, misshandlad av gäng

avAndreas Ekström

Publicerad:
Uppdaterad:

Mikael Häggqvist, 28, landade på Gran Canaria i onsdags.

På kvällen gick han ut och festade – men det slutade på akuten.

– Jag blev rånad och nedsparkad, säger han.

Under festkvällen satt Mikael utanför en nattklubb i Playa del InglésGran Canaria tillsammans med en tjejkompis. Hon försvann och när Mikael gick iväg för att leta efter henne blev han attackerad bakifrån.

– Hennes mobil hade försvunnit så hon gick iväg och letade efter den. När jag var själv blev jag nedsparkad bakifrån. Det var tre till fem personer som sparkade och slog mig. De rånade mig på 50 euro som jag hade i bakfickan.

1 av 4 | Foto: Privat
”Jag var helt dyngsur av blod”.

Fick sy tio stygn

Mikael lyckades springa iväg från gänget och fick hjälp av en privatperson att ringa ambulans och polis.

– Jag var helt dyngsur av blod och hade ett stort jack i huvudet, först kom det poliser som plåstrade om mig lite typ, därefter kom ambulanspersonalen som tog med mig till sjukhuset.

Från det att Mikael kom till sjukhuset dröjde det nio timmar innan han fick lämna och åka tillbaka till lägenheten, berättar han.

– De sydde ihop mig på sjukhuset med tio stygn och gav mig smärtstillande. Därefter fick jag byta sjukhus till ett annat där de tog blodprov och röntgade mig. Men jag hade inte skador, utan är svullen på armen bland annat och det dunkar lite i nacken. Jag var väl inne på sjukhus i nio timmar ungefär.

Skulle ner och hälsa på en vän

Mikael åkte ner till Gran Canaria för att hälsa på en vän som bor på den spanska ön, men efter misshandeln funderade han på att strunta i resten av semestern och i stället åka hem.

Han bestämde sig dock för att stanna kvar.

– Direkt efter det här var jag jättenära på att åka hem, men jag kände också att det jag inte vill förstöra min semester.

När Aftonbladet pratar med Mikael har han ännu inte polisanmält händelsen, men säger att han ska göra det under helgen. Aftonbladet har också varit i kontakt med polisen i Playa del Inglés som inte kan säga något om händelsen.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM