Fyra döda och många saknade i huskollaps

TT

Publicerad 2019-07-16

Ett fyravåningshus har kollapsat i Bombay. Arkivbild.
Ett fyravåningshus har kollapsat i Bombay. Arkivbild.

Minst fyra personer har konstaterats döda och minst tolv andra befaras ha befunnit sig i ett fyravåningshus som kollapsat i storstaden Bombay på Indiens västkust.

Sökandet efter överlevande pågår.

Människor som bor i närheten av det raserade huset har hjälpts åt med att röja bråte på platsen för att göra det möjligt för räddningstjänsten att ta sig fram i de trånga gränderna, skriver lokala medier. Åtta personer har räddats från rasmassorna och har förts till sjukhus.

Larmet om händelsen kom klockan 11.40 på måndagen lokal tid. Landets nationella katastrofinsatsstyrka NDRF har skickats dit för att delta i sökandet efter överlevande efter raset som inträffade i området Dongri, rapporterar Hindustan Times.

De angränsande byggnaderna, som av tidningen beskrivs vara i förfallet skick, har evakuerats av räddningstjänsten. Området har de senaste veckorna drabbats av översvämningar efter kraftiga regn.

– Vi hörde ett högt ljud. Alla skrek "byggnaden faller, byggnaden faller". Jag sprang. Det kändes som ett stort jordskalv, säger ett vittne till tv-kanalen NDTV.

Förra veckan kollapsade ett trevåningshus i Solanområdet i den indiska delstaten Himachal Pradesh efter kraftiga regnoväder. Då omkom 14 personer, uppger AFP.

Indiens premiärminister Narendra Modi twittrar sina kondoleanser till offrens anhöriga efter raset.

LÄS VIDARE

Ämnen i artikeln