Turist gruppvåldtagen i Ayia Napa – tolv gripna

Av: Hans Österman

Publicerad:
Uppdaterad:

En 19-årig brittisk kvinna har anmält att hon blivit gruppvåldtagen i turistorten Ayia Napa på Cypern.

Tolv israeliska turister har gripits.

De var på semester inför förestående militärtjänstgöring och nekar till anklagelserna.

Den brittiska kvinnan gjorde en polisanmälan på onsdagen. Den misstänkta våldtäkten inträffade på ett hotell i Ayia Napa på tisdagskvällen.

Utredningen leds av polisen i Famagusta. Teknikerna har hittat bevis som knyter de gripna till den misstänkta brottsplatsen, uppger israeliska Channel 12 enligt Jerusalem Post.

De 12 israeliska turisterna greps på hotellet på onsdagsmorgonen. Två av dem är under 18 år och enligt tidningen skulle flera av dem rycka in i lumpen efter semestern.

1 av 3 | Foto: KIRILL MAKAROV
Nissi beach på Ayia Napa.

Alla nekar till brott men ska ställas inför en häktningsdomare på torsdagen. De uppger att det uppstod en vänskap mellan kvinnan och två av israelerna. En av de två hjälpte den andre med översättning mellan engelska och hebreiska och det följande umgänget skedde ”frivilligt och med kärlek”, säger de gripna enligt Jerusalem Post.

Hotellet där den misstänkta våldtäkten inträffade har många israeliska gäster. Enligt Channel 12 ska en stor grupp britter har börjat slå israeler som befann sig i närheten av den 19-åriga kvinnans rum när nyheten börjat spridas.

Händelsen uppmärksammas stort i israeliska medier. Mamman till en av de gripna säger till Channel 12 att hennes son inte kan engelska och inte förstår rättsprocessen han hamnat i:

– Han ringde mig i tårar och sa att han inte gjort någonting.

Israels utrikesdepartement bekräftar att konsuln på Cypern undersöker ärendet och står i kontakt med de misstänkta och deras familjer.

Publicerad: