Får 18 års fängelse för mord i radhus

avTT

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Fredrik Sandberg/TT
Hovrätten dömer en man i 30-årsåldern till 18 års fängelse för mord och brott mot griftefrid.

Offret sköts till döds med hagelgevär i parets radhus. Kroppen släpades ut och sköts igen.

Nu dömer hovrätten, i linje med tingsrätten, en man i 30-årsåldern till 18 års fängelse för mord och brott mot griftefrid.

Det var en tidig morgon i juli förra året som SOS Alarm fick ett samtal från ett radhus i Vänersborgs kommun. Kvinnan som höll i luren sade att någon låg död på trottoaren, att det var blod på golvet i hallen och att hennes sambo hade sitt hagelgevär liggandes bredvid sängen där han låg och sov intill deras gemensamma barn.

Dagen innan hade paret haft gäster på besök och druckit alkohol, en av dem var en ny gemensam bekant, som stannade till sent. Det var denna man som hittades ihjälskjuten utanför deras hus.

Den tekniska undersökningen visade att mannen dött inomhus, efter skott på nära håll i huvudet och bröstet med hagelgevär. Ett tredje skott avlossades efter att kroppen släpats ut över gräsmattan och bort till en trottoar.

När polisen kom till platsen greps kvinnans sambo. Han har hela tiden nekat till brott.

Hovrätten för Västra Sverige dömer nu mannen, mot sitt nekande, till 18 års fängelse för mord och brott mot griftefrid. Kvinnan döms även hon, till villkorligt straff för skyddande av brottsling, grovt brott.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

SOS Alarm