Kattunge slängdes ut ur bil – i 70 km/h

I farten kastades kattungen hänsynslöst ut ur en bil – strax innan Ölandsbron. Enligt ett vittne körde föraren i 70 km/h.

Senare hittades katten död nära platsen.

I onsdags runt lunchtid såg ett vittne hur något rödbrunt kastades ut ur en bil som körde i 70 km/h. Vittnet trodde först att det var en tröja men såg sedan hur det studsade och förstod att det var en liten katt, något som Barometern tidigare skrivit om.

Kattungen kom på fötter och försvann. Vittnet hade ingen möjlighet att stanna bilen eftersom händelsen ägde rum precis innan Ölandsbron och det var mycket trafik. Istället kontaktade vittnet organisationen Hemlösa katter Kalmar som genast gav sig ut för att leta efter katten.

– Fyra av oss letade i ett antal timmar, men vi kunde inte hitta några spår efter katten. Sedan begav vi oss till ett villaområde i närheten och delade visitkort samt bad dem hålla ögonen öppna, säger Alexander Kinberg, från Hemlösa katter Kalmar, till Barometern.

Hittades påkörd och död

Runt 22-tiden rapporterades att en person hade sett en rödbrun katt i närheten av Ölandsbron som var påkörd och död.

– Om det är samma katt, vilket mycket tyder på, så har den överlevt utslängningen och sedan gett sig ut på vägen igen där den blivit påkörd. En av dem som hjälper oss i föreningen åkte ut och hämtade katten och idag har den överlämnats till polismyndigheten som bevis, säger Alexander Kinberg, till tidningen.

Vittnet som såg när kattungen kastades ut antecknade bilens registreringsnummer och har rapporterat signalement till polisen.

– Det gick inte att se vem som framförde fordonet, men det finns uppgifter som gör att vi eventuellt kan identifiera denne ändå, säger polisen till Ölandsbladet.

Brottsmisstanken rubriceras som djurplågeri.

Publisert:

LÄS VIDARE