Rosengård

20-åring misstänkt för rån i Rosengård och Persborg

Av: 

Robert Rosén

Misstänks ha stulit guldhalsbandet som var värt över 8 000 kronor.

Foto: Polisen

NYHETER

Den 20-årige Malmöbon är misstänkt för dubbla rån.

Först av ett guldhalsband och sedan av flera mobiltelefoner.

Han misstänks även ha dödshotat målsägande efter att ha blivit polisanmäld.

I maj häktades 20-åringen och han åtalas nu för tre stycken brott i Malmö tingsrätt. Två av åtalspunkterna gäller rån av mobiltelefoner respektive ett guldhalsband, medan den tredje åtalspunkten rör övergrepp i rättssak.

Det första rånet inträffade i Rosengård i mitten av april.

Målsägande hade då åkt till Malmö med två vänner för att sälja två guldhalsband och ett guldarmband till 20-åringen. När affären skulle genomföras misstänkte en av målsägandes vänner att 20-åringen hade falska sedlar.

Drog fram en kniv

När de påpekade det svarade 20-åringen enligt vittnesuppgifterna med att ta det ena halsbandet och sparka målsägande varpå han drog fram en kniv.

– Han slog mig och sparkade mig, boxade mig i magen och sedan försökte han hugga mig med en kniv, har målsägande berättat i förhör.

Dagen därpå hade parterna återigen kontakt på Messenger, där de bestämt affären, och målsägande berättade då att han hade gjort en polisanmälan.

Enligt målsägande blev han då uppringd, från ett dolt nummer, och fick höra att han skulle dö om han inte tog tillbaka anmälan och dödshot riktades även mot hans familj. Vid råntillfället ska 20-åringen även ha visat bilder på vapen och sagt att han hade en pistol.

Rånet filmades

Själva rånet filmades av målsägandes vänner, som då satt kvar i bilen, men 20-åringen förnekar att han har någonting med rånet att göra. I förhör hävdar han att det inte är hans Messenger och att han inte tänkt köpa något guld, men har däremot erkänt att han var med vid tillfället och syns på filmklippen.

Det andra rånet som 20-åringen är misstänkt för inträffade på ett liknande vis.

Målsägande uppger att han i början av maj skulle sälja sex mobiltelefoner tillhörande företaget han arbetar för. När han kom till Persborg väntade cirka fem personer på honom, vilka tog telefonerna och sprang ifrån platsen.

Stoppades av polis

– Jag blev omringad av alla och de försökte hota mig och skrämma mig. De höll kniven mot mig från sidan och kniven mot mig från en halv meters avstånd, berättade målsägande i förhör.

Kort efter rånet stoppades den bil som 20-åringen färdades i av polis. Passagerarna, däribland 20-åringen, lyckades fly från platsen men omhändertogs kort därpå av polis.

I bilens passagerarsäte fanns då de sex stulna mobiltelefonerna. Polis hittade i anslutning till platsen dessutom 30 000 kronor och en pistol, vilka de misstänker att 20-åringen gjort sig av med vid flykten.

Över 40 000 kronor

Han förnekar dock inblandning i brottet, trots att polis pekat på telefonkontakten han haft med målsägande.

– Nej, jag har inte haft något med dem att göra, den enda telefon jag haft är min Iphone 6. Hade de varit mina hade jag sagt det.

Guldhalsbandet som rånades hade enligt målsägande ett värde på 8 100 kronor medan mobiltelefonerna skulle säljas för totalt 36 000 kronor.

ANNONS EXTERN LÄNK

SOMMAR-REA på barnkläder – 70% rabatt på märkeskläder

Kids Brand Store

ANNONS

Storsäljare

Malmö

Köp en deal, spara upp till 90%

51% RABATT

790 SEK

Klippning inklusive färgning

Hos Dark & Bright

50% RABATT

1750 SEK

Rekond hos Stationens Bilvård

Utvändig tvätt med avfettning, fälgtvätt och schamponering sam...

80% RABATT

10 SEK

Biltvätt hos Glimra

Håll bilen ren och snygg med en miljövänlig biltvätt

0 kr

0 SEK

C More Bas fritt i 1 månad

Streama serier och filmer i sommar

Publisert:

LÄS VIDARE

Tolv års fängelse för dödsskjutning i Malmö

ÄMNEN I ARTIKELN

Rosengård

Persborg

Brott

Rån

Malmö