Göteborg

Systrarna Irma, 21, och Elma, 20, dog i kraschen

Fyra unga dog i svåra olyckan i Göteborg

Av: 

Susanna Nygren

NYHETER

Irma Usto, 21, och Elma Usto, 20, var två av de unga som dog i den våldsamma trafikolyckan på E6 i Göteborg i söndags.

Nu vill deras mamma hedra systrarna med en artikel. Hon berättar att de skulle hjälpa en kompis i knipa.

– De ville alltid hjälpa alla. De var världens bästa döttrar, säger Dzenana Usto, mamma.

Fyra unga människor i 20-årsåldern dog i söndagens singelolycka vid Olskroksmotet i Göteborg, tre kvinnor och en man. Alla bodde i Göteborgsområdet men en av dem var skriven i Uddevalla.

En familj i Göteborg drabbades extra hårt. Systrarna Irma och Elma Usto dog i kraschen och sörjs nu av familj och vänner.

Deras mamma, Dzenana Usto, har hedrat dem med en text på sociala medier. Hon skriver att de hade gett sig ut för att hjälpa en vän:

”Mina två vackra döttrar, mina två underbara barn, lämnade mig i söndags och åkte till en bättre plats. De sprang ut ur sitt rum halv fyra på morgonen för att rädda en vän som också var arbetskamrat till dem och kom aldrig tillbaka..... mitt hjärta är krossat...

...De var så härliga och vackra barn, godhjärtade och alltid glada. Jag har alltid varit stolt över dem och kommer alltid att vara det. De är barn som alla föräldrar skulle önska sig. Och de dog för att hjälpa någon annan.....”

Dzenana Usto har gett Aftonbladet tillåtelse att publicera texten och en bild av döttrarna. Hon vill gärna att deras minne hedras.

– De skulle alltid hjälpa andra. Jag kan inte förstå att de är borta. Jag tror att de ska komma – men det gör de inte, säger Dzenana Usto gråtande i telefon.

Hon berättar att systrarna fick ett telefonsamtal mitt i natten. Det ska ha varit en kvinnlig vän till dem som behövde hjälp. Klockan var runt halv fyra på morgonen. De väckte Dzenana Usto och skyndade sedan iväg.

– Det var en kompis till dem som var i knipa. De gjorde alltid allt för varandra.

Skulle hjälpa en vän

Elif Saglik, som är nära vän till familjen, säger att hon uppfattade det som om den kvinnliga vännen hade befunnit sig på en fest och hade hört av sig till systrarna för att få hjälp med något.

– De sprang iväg i bara pyjamasen. Och körde för att hjälpa vännen, säger Elif Saglik.

Hon säger att man har startat en insamling för att hedra de unga kvinnornas minne.

– Pengarna ska gå till deras begravning.

Systrarnas vän Elif Saglik.
Systrarna Irma och Elma dog i kraschen.
Olyckan inträffade i Göteborg på söndagsmorgonen.

Grov vårdslöshet

Det är ännu oklart vad som orsakade olyckan men polisen konstaterar att det var blåsigt och regnade mycket. Polisen har inlett en förundersökning om grov vårdslöshet i trafik.

– Det finns också misstanke om grovt vållande till annans död, för att vi ska kunna utreda skadorna och händelseförloppet, säger Andreas Gabrielsson, förundersökningsledare vid polisens trafiksektion.

Polisen larmades till olyckan strax efter klockan 4 på söndagsmorgonen. När räddningstjänsten kom till platsen insåg man att det rörde sig om en olycka med dödlig utgång.

Begravningen för systrarna Irma Usto, 21, och Elma Usto, 20.
Blomma och ljus vid olycksplatsen på E6 nära Olskroksmotet.

Lyfte sig från marken

Polisen har en bild av delar av händelseförloppet. Enligt vittnesuppgifter ska bilen av okänd anledning fått ett kast, lyft från marken och kraschat in ett betongfundament med taket först.

– Bilen reser sig med nosen nedåt och taket träffar betongfundamentet. Det blir tvärstopp i fundamentet, säger Andreas Gabrielsson.

När polis kom till olycksplatsen låg bilen på sidan intill betongfundamentet. Det mesta tyder på att passagerarna bar bilbälte, då ingen slungats ur bilen.

Olycksplatsen på E6 i närheten av Olskroken

”Extremt ovanligt”

Olyckan utreds nu i fyra delar.

Polisen går igenom vittnesuppgifter om olyckan. Rättsmedicinalverket kommer undersöka vilka skador de omkomna har. Trafikverket ska undersöka vägsträckans beskaffenhet och polisen har tagit fordonet i beslag för en teknisk undersökning.

– Dels tittar vi på krockvåldet och fordonets beskaffenhet. Som att exempelvis bromsar och styrning fungerade. För att se om det kan vara fordonsfel. Det är extremt ovanligt men vi måste utesluta det, säger Andreas Gabrielsson.

ANNONS

Muminmuggen ABC finns nu äntligen i lager! Beställ den hos Cervera.

Extern länk från Cervera

Köp här!

Publisert:

LÄS VIDARE

Fyra döda efter allvarlig krasch på E20

ÄMNEN I ARTIKELN

Göteborg

Olskroken

Trafikolyckor

E6, Europaväg 6