Olycka

Fredriks duschdörr exploderade: Jag hade tur i oturen

avJasmin Lindberg

När Fredrik, 28, låg och sov hörde han ett fruktansvärt ljud från badrummet.

Hela hans toalett var i glassplitter efter att ena duschdörren exploderat.

– Jag blev skrämd av att jag stått och duschat cirka sex timmar tidigare. Det var tur i oturen att jag eller katterna inte var där när detta hände, säger Fredrik Lindblom till Aftonbladet.

1 av 3 | Foto: Privat

Under förra veckan när Fredrik Lindblom, 28, från Karlskrona låg och sov vaknade han av en kraftig smäll från badrummet. Just i stunden kunde han inte uppfatta vad som hade inträffat.

– Det var alla möjliga ljud från både glas, plast och metall och den första tanken jag fick var: Vad rev katterna ner nu, hela lägenheten? Jag började ropa efter dem, men ser att båda mina katter är i vardagsrummet, säger Fredrik Lindblom.

När han öppnade dörren till badrummet möttes han av glassplitter – ena duschdörren exploderat.

– Jag blev skrämd av att jag stått och duschat cirka sex timmar tidigare. Det var tur i oturen att jag eller katterna inte var där när detta hände, säger Fredrik Lindblom till Aftonbladet.

”Fruktansvärt skrämmande”

Orsaken till explosionen har Fredrik Lindblom ingen aning om. Men han misstänker att det kan bero på värme blandat med kyla som i sin tur fick glaset att ge med sig.

– Jag tycker att det är fruktansvärt skrämmande att ett ”säkerhetsglas” kan explodera utan någon som helst förvarning. Nu efteråt funderar jag mycket på vilka konsekvenser det skulle kunna ha blivit om exempelvis ett barn befann sig i närheten, säger Fredrik Lindblom.

Foto: Privat

”Dörren var rätt monterad”

Fastigheten som Fredrik Lindblom bor i ägs av Victoria Park. Enligt fastighetsbolagets regionchef Christofer Bernebring kan explosionen bero på ett fabrikationsfel.

– Vi kan konstatera att dörren är rätt monterad och att det är ett fabrikationsfel. Vi har anmält detta till leverantören. Jag känner inte till några andra liknande fall som hänt i våra fastigheter, säger Christofer Bernebring, regionchef på Victoria Park.

Nu har Fredrik fått en ny duschkabin i glas monterad, men i och med att han bor i en hyresrätt fick han inte själv bestämma hur den skulle se ut.

– Jag är mycket skeptisk till om dessa kommer att hålla. I fortsättningen får jag vända mig inåt väggen, för att inte riskera att förlora synen om det sker igen, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM

Olycka

Karlskrona