Gigantisk Greta Thunberg ska vaka över San Francisco

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

Klimataktivisten Greta Thunberg befinner sig på en omfattande USA-resa.

För att ständigt påminna invånarna om de högaktuella klimatfrågorna har staden San Francisco valt att löst hennes närvaro på ett helt eget sätt.

Ett gigantiskt porträtt av 16-åringen som vakar över staden.

Inom kort kommer San Francisco att få en gigantisk bild av klimataktivisten Greta Thunberg – allt för att påminna invånarna om att respektera planeten.

Den är den argentinska gatukonstnären Andres Iglesias, mest känd under pseudonymen Cobre, som kommer att upprätta målningen i centrala Union Square-omårdet under nästa vecka, skriver SFGate enligt The Guardian.

1 av 2 | Foto: Ben Margot / TT NYHETSBYRÅN
San Fransiscoborna får en muralmålning över Greta Thunberg som ska påminna dem om att de ska respektera planeten.

”Klimatet är på riktigt”

Cobre är tidigare känd för att ha målat en väggmålning av den framlidne komikern Robin Williams.

”Klimatförändringarna är på riktigt”, säger Cobre i ett uttalande till SFGate och fortsätter:

”Den här tjejen Greta är fantastisk och hon vet vad hon gör. Jag hoppas att människor med denna väggmålning nu inser att vi måste ta hand om världen”.

Idén uppstod efter att den ideella gruppen One Atmosphere tog kontakt med Cobre som då var på jakt efter ett nytt projekt.

Med svenska klimataktivisten Greta Thunberg i spetsen demonstrerade tusentals människor i New York för en bättre miljö, tre dagar innan FN:s stora klimat-toppmöte.
Foto: PETER WIXTRÖM
Med svenska klimataktivisten Greta Thunberg i spetsen demonstrerade tusentals människor i New York för en bättre miljö, tre dagar innan FN:s stora klimat-toppmöte.

”Mycket mycket viktig fråga”

Dock är det inte första gången som Thunberg förevigats i gatukonst.

Tidigare i år målade den brittiska konstnären Jody Thomas ett gigantiskt porträtt av 16-åringen på en vägg i Bristol i västra England.

”Hon är ständigt i rampljuset, väldigt aktuell, väldigt modern och är en tydlig ledare av en mycket, mycket viktig fråga som berör oss alla på planeten”, sa Thomas då till Huffington Post.

Publicerad:

LÄS VIDARE