SD ville flytta Zlatanstatyn från Malmö

Av: Robert Rosén

Publicerad:
Den vandaliserade Zlatanstatyn blir kvar i Malmö.
Foto: Johan Nilsson/TT / TT NYHETSBYRÅN
Den vandaliserade Zlatanstatyn blir kvar i Malmö.

Sex av sju partier vill behålla Zlatanstatyn i Malmö.

Sverigedemokraterna ville dock att den skulle flyttas.

– Det är inte Zlatan Ibrahimovic som betalar notan utan det är vanliga malmöbor, säger Magnus Olsson (SD), oppositionsråd, i ett pressmeddelande.

När kommunstyrelsen sammanträdde på onsdagseftermiddagen fanns medborgarförslagen gällande statyn av Zlatan Ibrahimovic med på agendan.

Precis som kommunstyrelsens arbetsutskott föreslog i mitten av maj beslutades det att dess fortsatta placering i Malmö ska utredas.

Sex av sju partier var överens medan Sverigedemokraterna reserverade sig mot beslutet.

Istället för en utredning kring var i Malmö statyn ska stå föreslog SD en utredning och därefter ett förslag på hur statyn kan flyttas till en annan kommun.

”Att ständigt provocera”

Magnus Olsson (SD), oppositionsråd, menar att politikerna måste visa hänsyn till rivaliteten som finns i allsvenskan men även att det är en ekonomisk fråga.

– Med all respekt för Zlatan Ibrahimovic, vandaliseringen som den här statyn utsatts för har kostat Malmö stad 230 000 kr. Det är inte Zlatan Ibrahimovic som betalar notan utan det är vanliga malmöbor. Vandalisering och skadegörelse är fel men det är inte heller hållbart att ha en staty av en person vars affärsidé är att ständigt provocera, säger Magnus Olsson (SD), i ett pressmeddelande.

Någon tidsplan för när berörda nämnder, stadens beredningsorgan för konstnärlig gestaltning och Malmö FF ska vara färdiga med utredningen finns inte.

ANNONS

Storsäljare

Malmö

Köp en deal, spara upp till 90%

Publicerad:

LÄS VIDARE