Gåvorna till Per Bolund: Basketboll, slipsar och en regnponcho

Publicerad 2023-11-15

Bolund lämnar riksdagens talarstol – för sista gången.

MP-språkröret Per Bolund fick lovord från partiledarkollegor och en salig blandning av gåvor under sin sista debatt i riksdagen.

På onsdagen gjorde Per Bolund sin sista debatt i riksdagen som språkrör för Miljöpartiet.

I vanlig ordning innebar det en avtackning.

– Mina partiledarkollegor vill jag tacka för alla spänstiga debatter och låt oss minnas att vi ska hålla demokratin levande men också minnas att vårt mandat vilar på ett förtroende från väljarna och de tär ett förtroende som vi varje dag måste förtjäna, sa Per Bolund i sitt avtackningsanförande.

Statsminister Kristersson överräckte en bok och en slips.

S-ledaren Magdalena Andersson gav Per Bolund en bok om vandring i Stockholm tillsammans med en inbjudan om en grillunch hos Andersson i Nacka, där hon bor.

– Per, min kollega, min parhäst på finansdepartementet och min vän. Jag saknar dig redan, sa Magdalena Andersson.

Slipsar, böcker, boll

Även Moderaternas partiledare Ulf Kristersson gav Per Bolund en bok om vandring. Denna gång om Sörmlandsleden. Dessutom skickade statsministern med en slips från det svenska EU-ordförandeskapet.

– Jag har ingen aning om vad du ska göra härnäst. Men det kan inte uteslutas att det finns tillfälle för en slips i nästa liv.

Liberalernas partiledare Johan Pehrson bollar till Bolund under avtackningen.

Även Kristdemokraterna gav bort en slips och en gåva till svenska basketförbundets för en satsning på basketsporten i Sverige.

Av Sverigedemokraterna fick Per Bolund en donation till stiftelsen Hållbara hav Östersjön. Vänsterpartiet bjöd på en regnponcho.

Centerpartiet gav bort en donation till Världsnaturfonden för att bevara biologisk mångfald.

Liberalerna gav en basketboll, en blinkning till Per Bolunds intresse för sporten.

– Exakt hur bra du är på att dribbla vågar jag inte gå i god för men det kanske finns någon veteranliga som man kan få spela i. Vi vet båda vilken roll idrotten spelar för unga människor, inte minst basket. Så där tycker vi faktiskt helt lika, sa Johan Pehrson.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln