Techno på förskolan tar kål på grannarna

Foto: Jessica Gow/TT / TT NYHETSBYRÅN
Ingen mer Techno på förskolan sedan grannarnas arga brev.
NYHETER

Förskolan Björken i Björkhagen har hamnat i luven med grannarna sedan de spelat techno på barnens danslektioner. Något som Södermalmsnytt var först med att berätta.

Den nybyggda förskolan Björken i Björkhagen har hamnat i blåsväder sedan de spelat techno under barnens danslektioner. I ett argsint brev undrar anonyma grannar vad det är för oljud som kommer från bottenvåningen.

”Dagarna före jul spelades techno som fick pulsarna att slå dubbelt så snabbt, troligen inte vad förskolebarn behöver eller ber om. Ljudmattor omger oss på många håll – offentliga platser, affärer, köpcentrum etc. Att dessutom utsättas för det på sin dagliga arbetsplats eller skola är onödigt och kan tyckas oseriöst”, skriver de i brevet.

”Sker inte igen”

Det anonyma brevet har skickats till förskolechefen, stadsdelsdirektören och Svenska bostäders områdeschef. Och Jan-Eric Johansson, avdelningschef för stadsdelens förskolor, säger att dansen faktiskt är väldigt seriös och är ett viktigt inslag i pedagogiken.

Björkens barn har fått dansa utomhus dagtid två gånger i veckan, max trettio minuter åt gången. Men efter klagobrevet blir det ingen mer techno.

– Techno har spelats en enda gång och nu sker det inte igen. Vi vill inte störa utan dansen ska vara ett roligt inslag. Det är alltid känsligt när förskolor ligger i bostadshus, säger Jan-Eric Johansson till Södermalmsnytt.

ARTIKELN HANDLAR OM

Dans