Ölen kan ta slut på krogen

NYHETER

Många krogar riskerar att inte få sin öl i tid på grund av fördröjda leveranser från Carlsberg.
Även butiker kan drabbas.


Problemen beror på en systemuppdatering på bryggeriet i Falkenberg, skriver Hallandsposten.

– Det har påverkat vårt tekniska logistiksystem, vilket har fått som följd att det blivit fördröjningar i leveranserna, säger Henric Byström, kommunikationschef på Carlsberg Sverige, till tidningen.

Förseningarna kan även drabba butiker, enligt Byström. Carlsberg har tagit in extra personal och arbetar med att åtgärda problemen så fort som möjligt.
Carlsberg levererar till tusentals restauranger. En krog som drabbats hårt är Dansken i Göteborg, där man inte fått någon öl på flera dagar.

”Irriterande”

– Vi skulle ha fått i går, men nu verkar det som att vi får vänta till efter helgen. Vi springer och lånar av varandra på olika krogar här. Det är lite irriterande. Informationen har varit ganska otydlig faktiskt, säger Jesper Carlsson, kökschef på Dansken, till Hallandsposten.

På Göteborgskrogen The Dubliner säger driftansvarige Carola Gregson att leveranserna har varit "minst sagt fördröjda", men att lagret räcker över helgen.
– Men det är klart, det är ju en stor helg nu, med både Melodifestivalen och idrottsevenemang. Och då går det åt en hel del, säger hon, till tidningen.

ARTIKELN HANDLAR OM

Carlsberg

Öl