Hanif Bali tillbakavisar anklagelserna: Rör sig om en komplott

Hanif Bali (M) är den riksdagsledamot som anklagas för olämplig sexuellt beteende mot en 15-årig flicka.

Nu tillbakavisar han anklagelserna och säger att det rör sig om en planerad komplott mot honom.

”Detta har varit det värsta jag varit med om”, skriver han i ett inlägg på Facebook.

I ett inlägg på Facebook bemöter riksdagsledamoten Hanif Bali (M) nu anklagelserna om olämpliga sexuella kontakter med en 15-årig flicka. Enligt honom är han oskyldig.

”Jag har gott om bevis som visar att jag är oskyldig till det jag anklagats för och att detta snarare rör sig om en komplott av meningsmotståndare där en ung person fått agera som bricka i spelet”, skriver han i inlägget.

Enligt anklagelserna ska Hanif Bali upprepade gånger ha haft kontakt med flickan. Kontakten med flickan började med läxhjälp när hon var 15 år, enligt uppgifter som Aftonbladet tidigare avslöjat. Det ska enligt en källa senare ha utvecklats till en sexuell förbindelse, på Hanif Balis initiativ.

I ett inlägg på sin sida på Facebbok tillbakavisar Hanif Bali anklagelserna om olämpligt beteende mot en 15-årig flicka.
I ett inlägg på sin sida på Facebbok tillbakavisar Hanif Bali anklagelserna om olämpligt beteende mot en 15-årig flicka.

”Var intensivt kontaktsökande”

Enligt Hanif Bali fick han kontakt med flickan, en Muf-medlem, för två år sedan. De diskuterade politik inledningsvis, och några månader senare kontaktade flickan honom om andra saker. Enligt Bali bad han henne då upprepade gånger att sluta kontakta honom.

”När det framkom att personen i fråga ville ha en annan relation borde jag avslutat konversationen direkt. När påstötningarna blev mer explicita gjorde jag det däremot klart att något annat än en vänskapsrelation där jag agerat som mentor inte kunde bli aktuell. Jag har på inga sätt bett om några opassande bilder eller gjort något annat olämpligt”, skriver han.

Han skriver att han inte kommer att avgå från sitt uppdrag som riksdagsledamot till följd av det han menar är ”grundlösa påståenden” som planerats av meningsmotståndare en längre tid.

Han skriver att han vill att saken polisanmäls.

”Vi lever inte i ett klanvälde där andra än rättsväsendet fastställer ens skuld eller kan befria en från anklagelser. I stället för att denna visklek fortsätter så uppmanar jag till en rättslig prövning där jag får möjlighet att rentvå mig.”

Moderaterna internutreder

Aftonbladet har tidigare varit i kontakt med Hanif Bali om anklagelserna. Då sa han att han inte kände till dem.

– Det är ingenting jag någonsin har hört talas om, sa han till Aftonbladet för fem dagar sedan.

Moderaterna har tidigare meddelat att de inlett en intern utredning gällande anklagelserna mot Hanif Bali. Men att riksdagsledamoten kommer att vara kvar i tjänst medan utredningen pågår.

– Vi har tagit del av riksdagsledamotens inlägg, och han har också lämnat sin version direkt till utredningen, som fortfarande pågår, säger Moderaterna presschef Niklas Gillström till Aftonbladet.

Aftonbladet söker Hanif Bali.

Publisert:

LÄS VIDARE