Busskraschen i Härjedalen

Dog i kraschen – fotbollslaget sörjer sin lagkapten

Av: 

Susanna Nygren

NYHETER

Skene IF:s pojklag sörjer sin lagkapten. Den 15-årige backen är ett av de tre barn som dog i den tragiska bussolyckan. Under tisdagen ordnade fotbollsföreningen en minnesstund.

– Han var så omtänksam. Han kunde säga till sina kompisar att ”Du får spela istället för mig.” Han ville verkligen att alla skulle vara med, säger Sven Andersson, ordförande Skene IF. 

I mitten på torget ligger ett blå-gul-svart klubbmärke. Runt märket brinner ett hundratal ljus. På ett bord längs med husväggens står ett fotografi. Det är en pojke i matchtröja. Handen är knuten i en segergest och ansiktet strålar av lycka.

Skene IF hedrar lagkaptenen i pojklaget med en minnesstund. Ordförande Sven Andersson håller ett kort känslosamt tal om den lille lagkaptenen med det stora hjärtat. Sedan fattar alla varandras händer och håller en tyst minut. Sven Andersson torkar tårarna från ansiktet.

– Det var en bra pojke. En riktigt bra kompis. Han ville att alla skulle trivas. Ett exempel är när vi hade byte under match. Då kunde han erbjuda någon annan att spela i hans ställe. Så att alla skulle få vara med, säger Sven Andersson, ordförande Skene IF.

”Tänker på hans familj”

Den 15-årige lagkaptenen är en av de barn som förolyckades i den tragiska bussolyckan i Härjedalen under söndagen. 52 åttondeklassare var på väg till en skidsemester när bussen plötsligt välte. Ett 20-tal barn skadades varav flera allvarligt.

Tre barn kommer aldrig mer komma hem till sina familjer.

– Vi tänker mycket på hans familj och de andra familjerna som har blivit drabbade, säger Sven Andersson. 

”Stort trauma”

Den avlidne pojken började spela i klubben redan som sexåring. Han var en del av ett sammansvetsat kompisgäng där fotbollen betydde mycket. Sven Andersson hoppas att gruppen ska klarar av att fortsätta tillsammans utan sin vänlige lagkapten.

Därför planerar han att följa upp minnesstunden med träffar där familjerna och resten av pojklaget umgås för att prata om det som hänt.

– Det är som att en hemsk film har inträffat. De har varit med om ett stort trauma. Så barnen behöver jättemycket stöttning. Då kan det vara bra att de har en förening. 

Sven Andersson uppskattar att omkring 200 personer kom till minnesstunden. Pojkens familj var också där.

– Det var fint att många kom och visade sitt deltagande. Det var både medlemmar och fotbollspojkar med familjer.

ANNONS

Stoppa myggen i sommar! Nu är det SPECIALPRIS på myggmedel!

Extern länk från Apohem

Köp här!

Publisert:

LÄS VIDARE

Busskraschen i Härjedalen – vad vi vet och inte vet

ÄMNEN I ARTIKELN

Busskraschen i Härjedalen

Skene

Olyckor