Mimmi gjorde hemsk upptäckt i H&M:s vårkollektion

Av: Jonna Claesson

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: Privat

Mimmi Widerström, 21, satt och bläddrade i den nya H&M-katalogen när hon fick syn på några klädesplagg som gjorde henne upprörd.

– Det första jag tänkte på var filmen ”Pojken i randig pyjamas”.

Det var under torsdagseftermiddagen som Mimmi Widerström öppnade H&M:s nya katalog för att kolla in vårkollektionen. Men hon hann inte bläddra länge innan hon fick syn på en skjorta och ett par byxor som gjorde henne upprörd.

– Det första jag tänkte på var filmen ”Pojken i den randiga pyjamasen”, som handlar om förintelsen.

Klädesplaggen uppmärksammades först av Expressen. Men Mimmi trodde inte att det var sant. Men för att försäkra sig om att hon gjorde en korrekt koppling letade hon upp bilder på kläder från koncentrationslägret Auschwitz.

Skärmdump Facebook.
Foto: Mimmis inlägg med jämförande bilder.
Skärmdump Facebook.

– Skillnaderna är för små, de är ju näst intill identiska. Jag är chockad över att de inte har sett liknelsen själva. Det är ju ett hån mot alla de människor som utsattes under förintelsen.

Mimmi delade med sig av sin upptäckt på Facebook för att upplysa andra.

– Alltså alla tycker ju att det är helt sjukt att ingen inom företaget sett liknelsen innan. Jag vill bara fråga hur fan de tänkte. Jag tycker att H&M ska ta bort plaggen från sortimentet. De är kränkande.

”Det är olyckligt”

H&M säger att det är olyckligt om någon har gjort den kopplingen men att ränder ligger starkt i modebilden denna säsong.

– Ränder är en stor trend just nu. Olyckligt om någon har gjort den kopplingen. Men i dagsläget har vi inga planer på att se över sortimentet, säger Håkan Andersson, presskontakt på H&M.

Publicerad:

LÄS VIDARE