Blottarens försvar: ”Det var en tumstock”

NYHETER

Mannen dömdes i tingsrätten för elva fall av sexuellt ofredande, men överklagade.

Nu står det klart att inte heller hovrätten går på 48-åringens försvarslinje – att kvinnorna misstagit en tumstock för hans penis, skriver Hallandsposten.

Foto: TT/Hasse Holmberg

Hallandsposten har följt fallet med en 48-årig man som dömts för flera sexualbrott som ägde rum förra sommaren. Mannen har blottat sig för flickor och kvinnor och onanerat framför dem.

Till sitt försvar har mannen kommit med olika förklaringar – att hans penis ”hoppat ut ur” shortsen av misstag, samt att kvinnorna sett fel och misstagit en tumstock för hans penis,

Tingsrätten dömde mannen för elva fall av sexuellt ofredande. Hovrätten gör samma bedömning, förutom i ett fall där 48-åringen frias. Där anser hovrätten att mannen bara hade för avsikt att blotta sig för en av de två kvinnorna.

På grund av den fällande domen förlorade mannen sitt arbete, vilket hovrätten tar hänsyn till. Mannen slipper fängelse, men villkorlig dom och det tidigare utdömda skadeståndet på sammanlagt 33 500 kronor till flickorna och kvinnorna han blottat sig för står fast, skriver Hallandsposten.