Nio personer döda i lastbil i Texas – 20 allvarligt skadade

NYHETER

Polisen i Texas har hittat nio döda människor i en lastbil i San Antonio, Texas. Utöver de avlidna hade 17 personer livshotande skador och sammanlagt 30 personer fördes till sjukhus, skriver CBC News.

Personerna uppges ha varit instängda i lastbilen.

– Vi kan vara glada att det inte var 38 personer inlåsta och döda, säger Charles Hood, chef vid räddningstjänsten i San Antonio.

1 av 4 | Foto: Eric Gay/AP

Nio döda personer har hittats i en lastbil parkerad vid en Walmart-butik i San Antonio, Texas. Utöver de döda hittade personer 17 personer med livshotande skador. Totalt fördes 30 personer till sjukhus.

Polisen utreder fallet som människohandel.

Föraren har gripits, men polisen har inte lämnat ut någon information om honom, skriver CNN.

– Föraren och andra som vi upptäcker är involverade i det här kommer att åtalas, säger William McManus, polischef i San Antonio, skriver CNN.

Flera barn

Minst två av personerna uppges vara barn i skolåldern. Om de finns bland de döda är oklart.

Polisen säger att man hittade kropparna efter ett larm på söndagskvällen.

– Vi fick ett samtal från en Walmart-anställd om en kontroll av en lastbil som var parkerad där, säger William McManus i en video på polisens Facebooksida.

En person ska ha bett en person som arbetar på Walmart om vatten. Den anställde gav vatten till personen och larmade sedan polisen.

– När vi tittade på övervakningskameran från butiken såg vi att det var flera bilar som kom in på parkeringen och plockade upp folk från lastbilen, säger polischefen.

Var inlåsta i lastutrymmet

Personerna ska ha varit instängda i lastbilen utan varken AC eller vatten. Polisen tror att offren utsatts för extrem hetta och kvävning, skriver CBC News.

Enligt Charles Hood, chef vid räddningstjänsten i San Antonio, var de skadade personerna mycket varma och hade hög puls.

– Vi kan vara glada att det inte var 38 personer inlåsta och döda, men det här är en tragisk incident som polisen och räddningstjänsten arbetar med, säger Charles Hood. 

I förmiddags rapporterades det om åtta personer döda men enligt uppgifter från AP under söndagskvällen har nu dödssiffran stigit till att minst nio personer ska vara döda. Flera personer kan ha flytt från lastbilen och polisen kommer att söka efter överlevande i området.