Rysslands premiärminister till attack mot Trump: ”Hoppet är borta”

NYHETER

President Donald Trump har skrivit under det avtal som innebär hårdare sanktioner mot bland annat Ryssland.

Rysslands premiärminister Medvedev svarar nu och menar att sanktionerna innebär detsamma som ”ett fullskaligt handelskrig”.

”Trumps regering har visat en fullständig maktlöshet,” skriver Medvedev på Facebook.

1 av 2 | Foto: Dmitry Astakhov/AP
Rysslands premiärminister Dmitry Medvedev.

USA:s president Donald Trump har skrivit under det lagförslag som innebär hårdare sanktioner mot Ryssland, Nordkorea och Iran, uppger Vita huset enligt AFP.

I ett uttalande från Vita huset skriver Donald Trump att lagförslaget är ”betydande bristfälligt”. USA:s utrikesminister Rex Tillerson har sagt till flera medier att varken presidenten eller han själv nöjda med förslaget, men att presidenten har accepterat kongressens beslut.

”Har visat fullständig maktlöshet”

Efter att Trump skrivit på lagförslaget har Rysslands premiärminister Medvedev uttalat sig:

”Att Trump skrivit under sanktionerna är lika med ett fullskaligt handelskrig,” skriver Medvedev på sin Facebooksida under onsdagskvällen.

Vidare menar han att lagförslaget är en komplott mot Trump och ett sätt att sätta honom på plats:

”Det kommer att komma fler sanktioner, vars syfte är att få bort honom från makten. Trumps regering har visat en fullständig maktlöshet genom att lägga över avgörande beslut på kongressen. Det visar på en makt-omfördelning i USA:s politik.”

”Hoppet om att vi ska kunna förbättra våra relationer är borta.”

Sanktionerna inget problem

Men sanktionerna oroar inte Ryssland.

”Vad betyder det för oss? Vi kommer att fortsätta vårt arbete med att förbättra vårt arbete med att utveckla vår ekonomi och sociala sfär. Vi kommer att syssla med att ersätta importen, det har vi vant oss vid under de senaste åren. Vi kommer att klara oss,” avslutar Medvedev.

Ryssland har reagerat med ilska mot lagförslaget och begärde redan innan avtalet var underskrivet att USA:s diplomatiska representanter i landet skulle begränsa.

Sanktionernas syfte är enligt Trump att straffa Ryssland för inblandning i USA:s presidentval, annektering av Krim samt den militära aktiviteten i östra Ukraina.

ARTIKELN HANDLAR OM

Ryssland