Spåret i jakten på Emilie Mengs mördare – en Hyundai i30

NYHETER

Emilie Mengs okände mördare är fortfarande på fri fot.

Nu söker dansk polis ägaren till en ljus Hyundai i30 – som fångades på övervakningsbilder vid tiden för 17-åringens försvinnande.

– Det kan vara gärningsmannen, säger spaningsledare Søren Ravn-Nielsen.

1 av 4 | Foto: POLISEN
17-åriga Emilie Meng.

Tidigt på morgonen den 10:e juli ifjol kom Emelie Meng, 17, till hemorten Korsør efter en kväll på stan i Slagelse. På tågstationen skiljdes vännerna åt eftersom Emelie bestämt sig för att promenera hem i sommarnatten.

Efter det var hon försvunnen.

Dansk polis mobiliserade en enorm sökinsats men trots det dröjde det över fem månader innan 17-åringen hittades. På julafton hittades hennes kropp i en damm i Borup i Køge kommun, söder om Roskilde – 65 kilometer från Korsør.

Polisen konstaterade omgående att hon bragts om livet och sökinsatsen blev en mördarjakt.

Trots att stora resurser arbetat med fallet har polisen haft få spår. De ledtrådar och tips som kollats upp har i slutändan avfärdats som villospår.

Nu – snart ett år efter försvinnandet – hoppas dansk polis att de åstadkommit ett genombrott i utredningen.

Efter att ha skickat övervakningsmaterial till experter i utlandet har polisen fått tillbaka ett filmklipp från tågstationen i Korsør. En kamera inne på stationen fångade en personbil som färdades på parkeringen utanför.

Polisen söker nu ägaren till bilen som de identifierat som en ljus Hyundai i30 av årsmodell 2011 till 2016. I veckan gick polisen ut med uppgifterna och bad om allmänhetens hjälp med att hitta den person som utredarna skriver kan vara gärningsmannen.

– Det kan vara det, men det kan också vara någon som haft ärende på Korsør-station. Antingen kanske de tänker att de inte har något intressant att tillföra eller så kan det var någon som inte vill att andra ska veta var de var vid den tidspunkten, säger spaningsledaren Søren Ravn-Nielsen till Ekstrabladet.

– Oavsett så hoppas vi att vi kan få hjälp med relevanta upplysningar om den här bilen.

Ett dygn efter att polisen gick ut med sin vädjan om hjälp hade de fått in ett hundratal tips, skriver danska BT.

– Vi har fått ett par tips som riktigt intressanta ut, säger Søren Ravn-Nielsen enligt tidningen.

ARTIKELN HANDLAR OM