Kvinna hittad död på gård – misstänks ha mördats

En man anhållen misstänkt för mord

NYHETER

En kvinna hittades död på en gård utanför Enköping på lördagskvällen. Polisen misstänker att hon mördats.

– Det finns tecken på yttre våld, säger presstalespersonen Christer Nordström.

En man i 60-årsåldern anhölls under natten, på sannolika skäl misstänkt för brottet.

1 av 6 | Foto: Robin Lorentz-Allard

Vet du mer? Kontakta Aftonbladet!

Larmet om det misstänkta mordet inkom till polisen klockan 20.36 på lördagen.

Kvinnan hittades död på en gård utanför utanför Enköping.

– Hon hittades i huset av en anhörig som slog larm till oss, säger Christer Nordström, presstalesperson vid polisen.

”Tecken på yttre våld”

När polispatrullerna anlände till platsen upptäckte man att kvinnan hade skador på kroppen.

– Vi kan konstatera att det finns tecken på yttre våld och vi misstänker att hon kan ha blivit bragd om livet, säger Christer Nordström, presstalesperson vid polisen, som inte vill kommentera några detaljer.

Hundpatruller söker av området och polisen har spärrat av gården för en teknisk undersökning.

– Vi har dragit igång en förundersökning gällande mord, säger Christer Nordström.

En man anhållen

Vid 23.20-tiden uppgav polisen att man gripit en person misstänkt för mordet. Den misstänkte, en man i 60-årsåldern, anhölls vid 01.44 under natten mot söndag.

– Jag kan inte gå in på några detaljer men han greps på en adress i Håbo kommun och har förts till polisstationen. Det är ett omfattande utredningsarbete som lett fram till gripandet, säger Christer Nordström.

Polisen vill inte uttala sig om vilken relation den mordmisstänkta mannen har till kvinnan, men säger att de inte är obekanta för varandra.

– Allt har skett i en mycket snabb följd så vi får vänta lite tills kvinnans alla anhöriga underrättats. Den anhörig som anträffade kvinnan kommer förhöras.

”Mycket jobb återstår”

Jouråklagare Thomas Bälter Nordenman är mycket förtegen om fallet. Mannen är misstänkt på sannolika skäl, den högre misstankegraden.

– Jag kan inte gå in på några detaljer men vi bedömer att vi vet så pass mycket att han kunde anhållas på sannolika skäl.

Varken åklagare eller polisen vill heller berätta om den misstänktes och kvinnans relation. Offret hittades i sin bostad medan den misstänkte greps i Håbo.

– Men jag kan säga så mycket att det inte finns skäl för folk att vara rädda, säger Thomas Bälter Nordenman till Aftonbladet. 

Under dagen kommer ytterligare förhör att hållas med mannen och han kommer att få en offentlig försvarare. Polisen ska prata med fler vittnen och göra en teknisk undersökning. Dessutom ska kvinnans kropp obduceras. 

– Det är mycket jobb som återstår, det är inget som blir klart på en dag, säger Christer Nordström, polisens presstalesperson.

”Mycket obehagligt”

Anders Söderström, som bor i området, har varit ute och rastat sina hundar, en wachtelhund och en lajka, på söndagsförmiddagen. Aftonbladet träffar honom i närheten av vägen som leder till den avspärrade gården.

– Jag fick veta efter midnatt att det hade varit polisutryckning och det var så jag fick veta vad som hände. Det är mycket obehagligt, säger Anders Söderström.

En kvinna, som inte vill ha sitt namn i tidningen, berättar att hon passar katter i närheten av huset där kvinnan hittades död.

– Kvart i elva knackade polisen på och sa att ett grovt brott hade begåtts. Jag frågade om jag tordes ha balkongdörren öppen, för katternas skull. De sa att jag fick, att det inte är någon fara, berättar kvinnan för Aftonbladet.

ARTIKELN HANDLAR OM

Enköping

Brott

Håbo