Två personer tvingade till sig Porsche – sköt med vapen

NYHETER

Två maskerade gärningspersoner sköt med ett vapen och tvingade till sig en Porsche som parkerats vid Hägerstensvägen. En kort stund efter rånet hittades bilen – och ytterligare en bil – i ett garage i Vårby gård.

1 av 3 | Foto: P-O Sännås
När bärgaren bogserade ut Porschen ur garaget tjöt billarmet för fullt.

Det var vid 10-tiden på fredagsförmiddagen som polisen larmades till Hägerstensvägen i sydvästra Stockholm. Två maskerade gärningspersoner sköt med ett vapen och tvingade till sig en parkerad Porsche Macan innan de försvann söderut på E20. Flera patruller larmades på händelsen. Ingen person ska ha kommit till fysisk skada.

– Vi är på plats och pratar med brottsoffret, sa Towe Hägg, presstalesperson vid Stockholmspolisen, strax innan klockan 11.

En kort stund senare hittades bilen en mil bort i ett parkeringsgarage i Vårby gård. Enligt uppgifter till Aftonbladet hittades ytterligare en bil, en vit Audi, när polisen slog till. Först bogserades Audin iväg under poliseskort innan bärgaren återvände och tog med sig Porschen. När bärgaren bogserade ut Porschen ur garaget tjöt billarmet för fullt.

”Känsligt läge”

Under insatsen rörde sig flera poliser i området mellan loftgångshusen och garaget – men polisen är förtegen om händelsen.

– Utredningen ligger i ett ganska känsligt läge just nu, säger Jan Hermansson, stationsbefäl i Västberga.

Händelsen rubriceras som grovt rån. Vid 14-tiden hade ingen person gripits.

ARTIKELN HANDLAR OM

Porsche

Stockholm