Död person hittad vid skogsområde utanför Stockholm

avEmma Lindström, Eric Tagesson, Karin Ahlborg, Isabella Westerberg

En person har hittats död i närheten av ett skogsområde i Österåkers kommun, norr om Stockholm. Polisen misstänker mord.

Platsen har spärrats av och polis arbetar på området.

– Det har hållits ett antal förhör med personer, säger Sven-Erik Olsson, polisens presstalesperson i Stockholm.

1 av 7 | Foto: P-O Sännås
Polistekniker på plats där man hittade kroppen.

En död person har hittats intill ett skogsområde i Österåker, norr om Stockholm. Den döda misstänks vara en ung man, enligt uppgifter till Aftonbladet.

– Vi har identifierat personen, säger Mats Almqvist vid Stockholmspolisen men vill inte lämna några närmare detaljer.

– Vi arbetar fortfarande med tekniska undersökningar.

Polisen fick larmet 10.53. Det var två hundägare som hittat den livlösa personen. Ambulans och polis åkte till platsen och den livlösa personen förklarades död.

Polisen har inlett en förundersökning och under dagen har området sökts igenom av polisen, bland annat med hjälp av polishelikopter. Flera personer har förhörts.

– Vi arbetar brett men har ingen spaning efter någon särskild person och ingen har gripits, säger Mats Almqvist.

Hittades i skogsområde

Kroppen hittades i anslutning till ett skogsområde, bakom en skola. På skolgården bakom skolbyggnaden ligger en lekpark som också spärrats av.

– Det finns en skola där och någon fotbollsplan, tror jag. Det var i anslutning till ett skogsområde, inte direkt i utan på kanten, säger Sven-Erik Olsson.

Polisen förtegen

Polisen är mycket förtegen om fallet och vill varken uppge kön eller ålder på personen. De vill inte heller kommentera vad som ligger bakom att det utreds som ett mord.

– Kan man inte direkt säga att det är en person som avlidit av naturliga omständigheter så är nästa steg att inleda en förundersökning. Då är brottsrubriceringen mord alternativt dråp, säger Sven-Erik Olsson. 

Boende i området

Monika Åkerlund, 53, bor i området och jobbar i kafeterian på skolan. Hon säger till Aftonbladet att hon har bra kontakt med ungdomarna i skolan och känner sig trygg i området. Hon är sorgsen över det som hänt.

– Jag blir extra ledsen över det här eftersom jag känner många ungdomar, säger hon.

Hon berättar att platsen där skolan ligger är som en genomfart för personer som rör sig mellan centrum och bostadshusen. Det händer också att ungdomar festar där.

– Ungdomar är här och festar ibland och det finns ju alla sorter. Många är ordentliga, men med fylla droger och bråk kan det hända saker, säger Monika Åkerlund.

ARTIKELN HANDLAR OM

Brott

Stockholm