Han misstänks för attacken mot militärerna i Paris

NYHETER

Hamou Benlatrèche, 37, från Algeriet är polisens huvudmisstänkte för onsdagens bilattack mot franska militärer i Paris.

Händelsen utreds som ett terrorbrott och enligt franska medier var mannen känd av polisen sedan tidigare – men inte från den islamistiska miljön.

1 av 5

Strax efter klockan åtta på onsdagsmorgonen ska en BMW ha riktat in sig och kört på en grupp militärer i Parisförorten Levallois-Perret. Sex soldater skadades, varav tre allvarligt. Efter en stor polisinsats kunde en man gripas vid en motorväg i norra Frankrike. Den misstänkte mannen ska ha varit obeväpnad när han greps. Han sköts flera gånger av polisen och vårdas nu på sjukhus. Enligt en poliskälla till Agence France-Presse var mannen fortsatt på sjukhus och ”ännu inte hörbar” på torsdagsmorgonen.

Algerisk medborgare

Enligt franska medier heter mannen Hamou Benlatrèche. Han är 37 år gammal och har algeriskt medborgarskap. Det är oklart vad motivet bakom attacken är men händelsen utreds som ett terrorbrott.

Enligt Le Parisien bor mannen vid Parisstadsdelen Sartrouville, ett område känt för att husera en salafistisk miljö. Hamou Benlatrèche ska däremot inte vara känd hos polisen för att vara en del av den islamistiska miljön. Däremot ska han vara känd för småbrott och brott mot utlänningslagen.

Franska myndigheter har inte bekräftat den gripnes identitet.

FAKTA

Attacker med fordon i Europa

April 2017: En man kör in i människor på Drottninggatan i centrala Stockholm och kraschar därefter in i varuhuset Åhléns. Fem människor dödas.

Mars 2017: Ett attentat utförs vid brittiska parlamentet i London, där en man vansinneskör med lastbil. Sex människor dödas inklusive attentatsmannen. Ytterligare en skadad kvinna avlider senare.

December 2016: Tolv människor dödas när en lastbil ränner in i folkmassan på en julmarknad i Tysklands huvudstad Berlin. Gärningsmannen skjuts senare ihjäl av italiensk polis.

Juli 2016: 84 människor mister livet när en lastbil kör rakt in i en folksamling på strandpromenaden i Nice i Frankrike. IS tar på sig dådet.