Efter stor sökinsats – hittade halvblinda katten

1 av 2 | Foto: Privat
NYHETER

Den halvblinda katten Fjodor sprang bort – men efterlysningen spreds snabbt i sociala medier. Nu är han hittad, skriver 24Blekinge.

– Detta bevisar att man inte ska ge upp, säger Madelene som varit i spetsen i jakten.

Fem veckor gammal hittades kattungen Fjodor i ett dike. Tack vare engagerade kattvännerna Madelen Löfgren och Emelie Algotsson fick han en ny chans i livet. Katten, som visade sig vara halvblind, fick ett nytt hem i Esketorp utanför Nättraby i Blekinge.

Men för tretton dagar sedan flyttade hans nya familj in nya möbler i bostaden – och Fjodor smet ut.

– Vi har varit ute dag och natt i nästan två veckor och letat, säger Madelene Löfgren.

Emelie och Madelene fick in löpande information från personer som sett Fjodor – men kände länge att de var ett steg efter hela tiden. Att katten inte kan se rörelser är ett ytterligare problem.

– Han är väldigt tuff, han har jättemycket personlighet. Men det är svårt att tänka sig att han vet eller förstår hur man jagar möss och såna grejer.

1 av 2 | Foto: Privat

”Bästa sen jag fick barn”

I en Facebookgrupp har det gått att följa jakten på Fjodor. Där har många engagerat sig – och Madelene och Emelie delade ut mängder av lappar om den bortsprungna katten.

– Det är många som delar inlägg och hjälper till att dela ut lappar, och sen är vissa som har hästar som är ute i skogarna. De har också hållit koll, säger Madelene.

På söndagseftermiddagen bar kompisarnas enträgna engagemang frukt. Madelene hade hela tiden varit ”stensäker” på att katten var vid liv – och plötsligt hörde en dam av sig. Hon hade hittat Fjodor, lite tilltufsad och med ganska mycket fästingar, men vid liv.

– Känslan är helt obeskrivlig, så sjukt. Detta bbevisar bara att man inte ska ge upp, säger Madelene.

Hon fortsätter:

– Det här är den bästa känslan sedan jag fick barn.

ARTIKELN HANDLAR OM

Katter