Nyheter

Yasser och hans vänner räddade 12-åringar på rymmen

Av: 

Olof Adlercreutz

Yasser Koki upptäckte flickorna i Sundbyberg.
Yasser Koki upptäckte flickorna i Sundbyberg.

NYHETER

Två 12-åringar på vift i en annan stad, många mil från hemstaden Köping.

Händelsen kunde ha slutat illa – om det inte var för Yasser Koki, 28.

– Det är som en skräckhistoria med ett underbart jävla slut, säger pappa Robert.

Ovissheten om att inte veta var ens barn är torde hamna väldigt högt upp på listan av vad föräldrar inte vill vara med om. Ett anonymt samtal på Snapchat med meddelandet ”Ring polisen, de kommer vara i Tensta tunnelbana strax” ännu en bit högre upp.

Det är vad som hände Robert i Köping, vars dotter några timmar tidigare rymt hemifrån tillsammans med en kompis.

Och hade det inte varit för att flickorna råkade springa in i just 28-åriga Yasser Koki i Stockholmsförorten Tensta, hade utgången kanske blivit annorlunda. Han var tillsammans med några vänner på väg till McDonald’s för att äta mat när flickorna ropade på honom.

– De frågade ”vet du var man kan vara ute hela natten”, säger Yasser som hajade till på flickornas fråga och misstänkte att de inte hörde hemma där vid den tiden.

– Jag tänkte att det här måste vara yngre tjejer som inte vet vad de håller på med. De berättade att de var från Köping och hade rymt hemifrån och jag tänkte ”det här är inte bra” och sa åt dem att kontakta sina föräldrar.

”Jag tänkte om det var min dotter”

Flickorna vägrade, samtidigt som Yasser insåg att det kunde gå illa om han inte skyddade dem. Samtidigt förstod han att flickorna skulle springa iväg från honom om de misstänkte att han skulle hämta deras föräldrar.

– Jag tänkte om det varit min dotter, säger Yasser Koki, som själv nyligen blivit pappa.

Han lyckades få en av tjejerna att logga in på sin Snapchat för att försöka få tag på hennes föräldrar. När inloggningen lyckats tog han genast telefonen ifrån henne och fick kontakt med flickans pappa, som frågade var hon var.

– Helt plötsligt får jag ett svar från Yasser som skriver ”hon är här med mig men hon vet inte att vi pratar. Ring polisen, vi är på väg till Tensta tunnelbana”, säger Robert.

En stund senare kunde Yasser komma åt att ringa Robert, utan att de två flickorna misstänkte något.

– Han var hela tiden tvärlugn och sa var de var. Han sa ”du kan vara lugn, vi släpper dem inte ur sikte”, säger Robert som satte sig för att åka de dryga 13 milen från Köping till Tensta.

Väl framme kunde Robert möta upp Yasser och flickorna, oskadda.

– Jag är evigt tacksam mot Yasser livet ut.

ANNONS

50% rabatt på valfri produkt hos Yves Rocher! Ange kod: "NOW50" Gäller första produkten som läggs I varukorgen. Gäller ej rea eller set.

Extern länk från Yves Rocher SE

Beställ här

Publisert: