Masskjutningen i Las Vegas

Nya uppgifter om Las Vegas-skytten: Satsade en miljon per kväll

Av: 

Josefin Silverberg

NYHETER

Nu kommer nya uppgifter om Stephen Paddock, 64, som sköt ihjäl 58 människor i Las Vegas och skadade nära 500.

I ett protokoll från en stämning mot ett hotell 2013 som CNN tagit del av berättar han om sitt pokerspelande och sin relation till alkohol och mediciner.

Som mest spelade han fjorton timmar om dagen – enligt honom själv med skyhöga insatser.

Stephen Paddock var helt okänd för polisen innan han utförde den brutala dödsskjutningen från fönstret till ett hotellrum i Las Vegas. Vilket motiv han hade är fortfarande oklart men nu klarnar bilden allt mer om vem Paddock var.

Stämde hotell för skadad knäsena

Tidigare har det framkommit att Paddock bara under de senaste veckorna ska ha spelat för stora summor på kasinon i staden. Det handlar om tiotusentals dollar, enligt uppgifter som NBC tagit del av. Men det kan handla om mer pengar än så.

CNN har tagit del av ett detaljerat förhör med Stephen Paddock, daterat 29 oktober 2013 då Paddock stämde Cosmopolitan Hotel efter att han halkat och ramlat på hotellets gångväg 2011. Handlingarna har lämnats över till FBI skriver CNN.

I vittnesmålet berättar han att han inte hade led av några psykiska besvär eller missbruksproblem och att han inte hade något brottsligt förflutet. Han berättar att han fått ångestdämpande och lugnande medicin utskrivet av en läkare för ångest.

Han forsätter med att beskriva händelseförloppet under kvällen då han ramlade på gångvägen vid Cosmopolitan Hotell och medger att han öppnat en flaska japansk sake på rummet men inte druckit mycket ur flaskan. På väg upp till sitt hotellrum ska han ha ramlat och skadat sin knäsena eftersom att underlaget var halt.

Spelade poker 14 timmar om dagen

Han får också frågor om sitt pokerspelande och berättar att han var vaken hela nätterna och spelade poker. Själv uppskattar Paddock att han när han höll på som mest spelade 14 timmar om dagen.

På dagarna sov han och såg knappt solen. Enligt protokollet som CNN tagit del av att säger Paddock att han ”var på väg att bli den bästa videopokerspelaren i världen”.

– Jag vet det för att jag känner några av videpokerspelarna som spelar stort. Ingen av dem spelar så mycket och så länge som jag gjorde, säger Paddock.

Han säger att han var måttfull med alkoholen när han spelade.

– På de nivåerna jag spelar vill man ha allt sitt förstånd, eller så mycket förstånd som jag nu har, säger Paddock.

ANNONS

Hemmatest Covid-19 Antigentest finns nu i lager med SNABB leverans.

Extern länk från Quicktest

Köp här

Publisert:

LÄS VIDARE

Satsade tusentals dollar på spel – veckorna före massakern

ÄMNEN I ARTIKELN

Masskjutningen i Las Vegas

Las Vegas