Lyxbilar stulna – en gripen efter biljakt

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

Två lyxbilar av märket Audi har stulits i Tumba. Efter att polisen jagat ett av fordonen i 30 minuter kunde en man gripas. En jagas fortfarande.

– Bilen är utlarmad, säger Lena Bakki, vakthavande befäl vid polisen i Stockholm.

Bilen stoppades av polisen i Vårsta.
Foto: Janne Åkesson SWEPIX
Bilen stoppades av polisen i Vårsta.

Klockan 23.58 fick polisen larm via samtal från allmänheten om en bilstöld från ett hus i Tumba i södra Stockholm. Två lyxigare Audi-bilar har stulits, varav minst en vitfärgad, uppger polisen.

– Det är lyxaudis. Vi var ute och letade, sedan var det en polispatrull som fick syn på bilarna, säger Zareh Mansourian vid Stockholmspolisen.

En gripen

En jakt inleddes då polisen fram och tillbaka hade kontakt med en av bilarna. Efterföljandet pågick i cirka 10–15 minuter. Klockan 00.28 fick polisen stopp på fordonet.

– Vi har även gripit en individ i nuläget, säger Zareh Mansourian.

Den gripne är en man som är misstänkt för rån. Biljakten slutade i Vårsta.

En eftersöks

Den andra bilen och gärningspersonen söks fortfarande av polisen. En polishelikopter har använts i sökandet över de södra delarna av Stockholm.

– Bilen är utlarmad men ibland är det svårt när man inte vet var man ska leta. Jag kommer inte att lämna några mer uppgifter i nuläget. Nu måste vi få jobba utredningsvägen, säger Lena Bakki, vakthavande befäl vid polisen.

Publicerad: