Stora protester mot pizzeria: ”Skapar ohälsa”

NYHETER

Det finns långtgående planer på att öppna en ny pizzeria i området Värsås i Skövde. Men nu protesterar flera invånare i ett brev till kommunen.

”Vi kommer alla med stor sannolikhet att äta pizza oftare än förut, vilket i längden skapar ohälsa”, står det i brevet enligt Skaraborgs Allehanda.

Foto: JOHANNES CLERIS / TT / TT NYHETSBYRÅN
Pizza faller inte alla i smaken.

I Värsås i Skövde kommun bor knappt 600 invånare. Nu har flera av dem, såväl ungdomar som föräldrar och pensionärer, valt att protestera mot planer på att öppna en pizzeria.

”Vi kommer alla med stor sannolikhet att äta pizza oftare än förut, vilket i längden skapar ohälsa. Barn behöver allt annat än mer av den typen av mat”, skriver invånarna i ett brev till Miljösamverkan Östra Skaraborg.

Riskerar ungas hälsa

Enligt Skaraborgs Allehanda menar invånarna att en pizzeria skulle kunna bli en mötesplats för ungdomar. Istället förespråkas en ny fritidsgård.

Den stora delen av kritiken handlar dock om att brevskrivarna anser att framför allt de ungas hälsa riskeras om de äter pizza oftare.

”Idrottsklubben jobbar redan med att hålla kvar de barn vars kroppar utgör svårigheter i fysiska aktiviteter, vilket de ska ha en eloge för”, står det i brevet.


Här är en pizza för de som vill vara nyttiga:

ARTIKELN HANDLAR OM

Pizza

Skövde