Jättemissens middag: rått kängurukött

Publicerad 2017-05-17

Katten Omar från Melbourne, Australien väger 14 kilo och äter rått kängurukött till middag.

Nu tävlar han dessutom om en prestigefull plats i Guinness rekordbok – under katt-egorin ”Världens längsta katt”.

Till middag äter Omar gärna rått kängurukött. Det är dock oklart om det dagliga proteinintaget är nyckeln till hans tillväxtframgång.

Omar nådde sin nuvarande stjärnstatus efter att Instagramkontot ”Cats of Instagram” delat bilder på honom. Kontot har 8 miljoner följare.

Kort efter detta kontaktades Omars matte Stephy Hirst av Guinness-juryn. De tror att Omar har en chans att utklassa den nuvarande innehavaren av titeln ”världens längsta katt”, skriver The Telegraph.

Förstaplatsen innehas just nu av en brittisk kisse som är hela 118.33 centimeter lång. Omar är enligt Stephy Hirst 120 centimeter. Hennes mätningar ska nu skickas in till Guinness-juryn för validering.

– Jag har länge trott att han kan vara världens längsta katt, men vi har inte gjort någon grej av det, eftersom att han kan komma att växa mer, säger Stephy Hirst.

Omar visade tidiga tecken på goda tillväxtmöjligheter. Redan som ettåring vägde han 10 kilo. I dagsläget har han dock lagt på sig ytterligare fyra kilo. En vanlig katt brukar väga en knapp tredjedel av Omars vikt.

Förutom matte, husse och Omar finns det även en Collie i familjen. Omar är nästan dubbelt så stor som sin hundkompis.

Enligt Stephy Hirst är Omar en rätt så försiktig katt, som håller sig undan obehagliga situationer. Och han tycker mycket om att bli klappad.

Till middag äter Omar gärna rått kängurukött. Det är dock oklart om det dagliga proteinintaget är nyckeln till hans tillväxtframgång.

Följ ämnen i artikeln