Kaoset på gatorna efter dödsskjutningen i USA

PODD ”Ett mönster som vi ser upprepas hela tiden”

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på Lyssna-knappen

Återigen har en svart man skjutits av polisen i USA. 20-åriga Daunte Wright stoppades av polisen i Minneapolis för att hans registreringsbevis hade gått ut. Det visade sig också att Daunte Wright var efterlyst för ett mindre allvarligt brott. Det hela slutade i att polisen Kim Potter sköt Daunte Wright till döds.

Sen skjutningen har det varit kaosartat i Minneapolis. Tusentals har samlats på gatorna för att demonstrera mot polisens våld. Demonstrationerna har beskrivits som ett slagfält med militär och tårgas.

Inte långt ifrån händelserna i Minneapolis så pågår rättegången mot den man som dödade George Floyd för snart ett år sen.

Hur kan det här få hända om och om igen i USA? Hur kommer det sig att polisen inte förändrar sitt arbete och hur kan händelsen påverka rättegången i George Floyd-fallet?

Det pratar vi om i det här avsnittet av Aftonbladet Daily.

Gäst: Wolfgang Hansson, utrikespolitisk kommentator Aftonbladet och Emelie Svensson, korrespondent i USA.

Programledare: Jenny Ågren.

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify

Aftonbladet Daily är daglig podcast som sammanfattar och fördjupar aktuella nyhetshändelser och samtidsfenomen. Varje vardag intervjuar vi experter och reportrar för att ge en lite större bild av de nyheter som dominerar flödet.

Avsnitten släpps 04.00 varje morgon och man kan prenumerera i alla podcast-appar som till exempel Podcaster, Spotify eller Acast. Om man följer Aftonbladet i sin smarta högtalare kan man dessutom få Aftonbladet Daily direkt i sitt nyhetsflöde. Aftonbladet Daily görs av Olivia Svenson, Marcus Ulvsand och Jenny Ågren.

 
Prenumerera på Aftonbladet Daily:
 På iTunes
 På Acast
 Spotify
 Via RSS


Mer från Aftonbladet Daily


Publicerad:

LÄS VIDARE