Så skapade nätforumet en extremt oväntad börsraket

PODD Den otippade historien om reddit och Gamestop

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på Lyssna-knappen

Vad händer egentligen med Gamestop? Varför snackar alla i finansbranschen plötsligt om Gamestop? Jo, den senaste tiden har aktien rusat på börsen.

Stora investerare och hedgefonder har blankat Gamestops aktie. Det här fick medlemmar i Wallstreetbets, ett underform på reddit, att börja köpa upp aktier i Gamestop. Gruppen ser sig som den raka motsatsen till hedgefonder.

Vad innebär hela den här historien, vad betyder egentligen blankning och vad har det för betydelse för finansmarknaden? Det tar vi upp i det här avsnittet av Aftonbladet Daily.

Gäst: Joakim Rönning, utrikesredaktör på Nyhetsbyrån Direkt.

Programledare: Jenny Ågren.

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify

Aftonbladet Daily är daglig podcast som sammanfattar och fördjupar aktuella nyhetshändelser och samtidsfenomen. Varje vardag intervjuar vi experter och reportrar för att ge en lite större bild av de nyheter som dominerar flödet.

Avsnitten släpps 04:00 varje morgon och man kan prenumerera i alla podcast-appar som till exempel Podcaster, Spotify eller Acast. Om man följer Aftonbladet i sin smarta högtalare kan man dessutom få Aftonbladet Daily direkt i sitt nyhetsflöde. Aftonbladet Daily görs av Olivia Svenson, Marcus Ulvsand och Jenny Ågren.

 
Prenumerera på Aftonbladet Daily:
 På iTunes
 På Acast
 Spotify
 Via RSS


Mer från Aftonbladet Daily

Publisert:

LÄS VIDARE