Hotades av ungdomar – nu vågar Monica, 81, inte gå ut

NYHETER

Under hundpromenaden blev hon spottad på och fick cigarettrök blåst i ansiktet av två yngre ungdomar. Nu är hon rädd att gå ut, skriver GT.

1 av 2 | Foto: Privat
Här inträffade händelsen.

Förra fredagen på eftermiddagen var Monica, 81, ute och promenerade med sin hund i ett område i Mölndal där hon bor. Under promenaden stötte hon på två yngre killar som stod och hånflinade åt henne. Monica försökte att inte bry sig och fortsatte promenaden.

– Då kom en av de här killarna fram till henne och ställde sig framför hennes rullator och blåste cigarettrök i ansiktet på henne. Sen sa han: ”Jag kommer att ta dig och jag kommer att ta din hund”, säger vännen och grannen Sara Wibbling, 29 och fortsätter:

– Hon blev såklart jätterädd, och försökte kolla runt ifall någon var i närheten så att hon kunde ropa på hjälp. Men det var ingen där. Bara några sekunder efter spottade han henne i ansiktet.

”Var i 12-årsåldern”

Hon för Monicas talan som vill vara anonym. Sara fick höra om händelsen i måndags när hon stötte på Monica. Sara märkte ganska snabbt att Monica var upprörd och skakad – hon var inte sitt vanliga glada jag.

– Jag blev fly förbannad och det kändes så himla fegt, förnedrande och fruktansvärt att något sådant kan hända.

Monica har polisanmält händelsen, men blev så chockad och rädd när det inträffade att hon inte kunde ge signalement på killarna.

– Det hon hade reagerat på var att de verkade vara så himla unga, hon är säker på att de var i 12-årsåldern.

Efter händelsen är Monica rädd för att gå ut, men tvingar sig själv för hundens skull.

– I och med att detta hände på eftermiddagen när det fortfarande var väldigt ljust är hon rädd oavsett vilken tid på dygnet hon ska ut.

Sedan händelsen har Sara pratat med Monica nästan varje dag. Då Sara själv har hund har hon hört av sig till Monica när hon ska ut och gå.

– Så att hon kan möta upp mig ifall hon känner för det. För mig är det så självklart. Jag förstår henne verkligen, det är klart att hon måste känt sig så hjälplös i det ögonblicket. Det är synd att jag inte promenerade med henne då. Det var antagligen därför de gjorde som de gjorde.

Flera har varit med om samma sak

Sara skrev om händelsen på sin Facebooksida och Monica har fått stöd från omgivningen.

– Hon har känt så mycket värme. Hon känner mer och mer att det är något som antagligen kommer att hjälpa. Det är dessutom flera som har hört av sig som upplevt samma sak i området, att ungdomar har blåst cigarrettrök i ansiktet på dem. Kanske kan det här leda till att någon vet vilka de är.

Polisen i Mölndal bekräftar att det har funnits problem med ungdomsgäng, skriver GT. Under den senaste månaden har det anmälts två fall där ungdomar riktat in sig på äldre. Polisen utökat sin närvaro i centrala Mölndal för att råda bot på problemen, enligt GT.

ARTIKELN HANDLAR OM

Mölndal