Man anhållen efter vansinnesfärd i Malmö

Av: Adelina Storkaas

Publicerad:

En cyklist ska ha kört av vägen för att inte kollidera med en bilist som försökte fly polisen i Malmö på tisdagskvällen.

Poliser ska även ha slängt sig åt sidan för att inte hamna under bilen.

Nu åtalas föraren för grov vårdslöshet i trafiken och en rad andra brott.

Polisen tog upp jakten på bilen efter att föraren, en man i 30-årsåldern, vägrat stanna vid en kontroll i Malmö vid 18.45-tiden på tisdagen.

– Föraren ska ha haft väldigt hög hastighet vid fyra olika tillfällen och en cyklist ska ha varit tvungen att köra av vägen under färden, säger Nils Norling, presstalesperson hos Malmöpolisen, och fortsätter:

– Bilen missade kurvor och hamnade ute på någon åker och grusväg i samband med det här och ska också ha varit inne på IFK Klagshamn idrottsplats och passerat en fotbollsplan.

”Fick slita ut föraren ur bilen”

Vid åtminstone ett tillfälle beslutade polisen att preja bilen av vägen, men lyckades inte och jakten fortsatte i rikting mot Trelleborg. Först i Gessie stannade bilen, när den fann sig själv i en återvändsgränd.

– När då poliserna går ut för att gripa personen i bilen så ska den här föraren i hög hastighet ha backat mot poliserna som fick kasta sig åt sidan för att inte bli påkörda, säger Norling.

När bilen kolliderat med polisbilen, som fick kraftiga skador, tog poliserna tillfället i akt att gripa mannen.

– De fick slita ut föraren ur bilen. Det var en akut situation och de var tvungna att få stopp på det här, säger Norling.

Mannen är anhållen, misstänkt för grov vårdslöshet i trafik, drograttfylleri, försök till grov misshandel och blåljussabotage.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN