Missing people: ”Stor uppslutning i sökinsatsen idag”

avOskar Forsberg

UDDEVALLA. Arbetet för att hitta försvunna Wilma, 17, fortsätter med full styrka.

Under dagen har frivilligorganisationerna Missing people och FIKK genomfört sökinsatser i och omkring Uddevalla.

– Vi har varit ungefär 150 stycken som varit ute i dag, säger Hasse Lagervall, Missing peoples verksamhetschef på plats.

Sökinsatsen efter försvunna Wilma fortsätter i Uddevalla med omnejd. Frivilligorganisationerna Missing people och FIKK har under dagen i dag fortsatt söka efter den försvunna 17-åringen.

Missing peoples samlingsplats är utanför ABF:s lokaler i Uddevalla. Vid 16-tiden håller man just på att avsluta dagens insatser.

– Vi startade klockan 10 imorse och de sista patrullerna är nu på väg in innan mörkret faller. Terrängen är svår och vi vågar inte ha patruller ute på natten, säger verksamhetschefen Hasse Lagervall.

1 av 8 | Foto: Oscar Magnusson

”Stort engagemang”

Terrängen är så pass svår att en av Missing peoples deltagare skadade knät under dagens insats, berättar organisationens ansvariga på plats.

Missing people har daglig kontakt med polisen.

– Vi har en sambandsperson som träffar polisen på morgonen efter deras utsättning. Vi får då veta vilka områden vi ska använda våra resurser i, var vi gör mest nytta och var vi inte stör polisen i deras arbete, säger Hasse Lagervall.

Lagervall berättar att han är glad över den stora uppslutningen.

– Det tyder på ett väldigt stort engagemang, säger han.

Organisationen FIKK har lockat ännu fler människor. Vid 18.30-tiden var det stor uppslutning vid deras samlingsplats i utkanten av Uddevalla.

En ansvarig på plats uppskattar att omkring 500 personer deltagit under dagens sökinsatser.

Stora mängder fynd

Hasse Lagervall på Missing people berättar att det görs fynd hela tiden, men om de har någon betydelse för utredningen går inte att avgöra.

– Vi vet ju inte. Det samlas ju in prylar men om det är fynd polisen avgöra. Eftersom det är så nära en stad så hittar man väldigt mycket.

Tidigare har Aftonbladet och andra medier rapporterat om flera upphittade saker, bland annat skor, en jacka och ett par glasögon. Det är emellertid fortfarande oklart om något av fynden kan kopplas till försvunna Wilma.

– Den stora merparten av fynden har inte något med försvinnandet att göra, det kan vem som helst förstå, säger Stefan Gustafsson, presstalesperson på polisregion väst.

Han berättar att man fått in stora mängder fynd som bearbetas.

Polisen fortsätter sitt arbete under kvällen.

– I kväll har vi första stopptid klockan 22. Efter det är det sporadiska insatser, av framförallt hundpatruller, fram till midnatt.

17-åriga Wilma har fortfarande inte hittats. Tidigast i kväll ska åklagaren avgöra om den person som sitter anhållen, skäligen misstänkt för mord, ska begäras häktad.

Missing people har planerat att fortsätta sitt systematiska sökarbete de närmsta dagarna.

– Åtminstone fram över helgen, säger Hasse Lagervall.

ARTIKELN HANDLAR OM