EU-valet 2019

SD petar Kristina Winberg från EU-listan

Av: 

Andreas Ekström

NYHETER

Sverigedemokraterna stryker Kristina Winbergs namn från sin EU-kandidatlista.

Nu har partiet dragit in hennes medlemskap och skickat in en begäran till Valmyndigheten om att hon ska tas bort från listan.

Hon ska ha givit prov på klandervärt och omdömeslöst beteende, skriver partiet i ett pressmeddelande.

När partiet skulle tillsätta kandidater inför årets EU-val hade man en intern diskussion kring EU-parlamentarikern Kristina Winbergs fortsatta plats på listan. Winberg har under de senaste åren agerat omdömeslöst och klandervärt, mot både kollegor och personal. Men även i förhållande till önskemål från riksorganisationen, skriver partiet i pressmeddelandet.

I meddelandet står det att partiet valde att ge henne en andra chans genom att erbjuda henne en fjärdeplats på listan, i förhoppning om att hennes beteende och agerande skulle förbättras. Istället ska Winberg valt att klippa banden till partiets valorganisation och vägrat att samarbeta i utformningen av valrörelsen. Nyligen ska det även upptäckts belägg för att EU-parlamentarikern inte ska känna någon lojalitet med Sverigedemokraterna. Hon ska ha uttryckt sig hotfullt och agerat i det dolda för att skada partiets anseende.

”Jag kommer bemöta de horribla anklagelserna”

Troligen så är det ett missnöje med placeringen som är bakgrunden till hennes agerade, skriver Sverigedemokraterna. Och mot den bakgrunden har partiets verkställande utskott i dag beslutat att Kristina Winberg inte längre har något förtroende och att hon blir av med sitt medlemskap i partiet. Man kommer även skicka in en begäran till Valmyndigheten om att stryka Winberg på Sverigedemokraternas lista till EU-valet.

Kristina Winberg har inte gått att nå för en kommentar under kvällen. Men på sin Facebook kommenterade hon petningen.

– I svåra stunder är lätt att fastna i negativa tankar och ikväll är det virrvarr av olika känslor. Jag mår av förklarliga anledningar inte jättebra just nu. Det gör ont att bli anklagad och dömd utan rätt eller möjlighet att kunna försvara sig. Jag kommer bemöta de horribla anklagelserna som riktats mot mig, skriver hon.

”Siffrorna ligger bakom”

Aftonbladets poltiska kommentator, Lena Mellin, tror att det är SD:s opinionssiffror som ligger bakom petningen av EU-parlamentarikern.

– Jag tror att de aldrig velat att hon ska sitta i EU-parlamentet. Genom att placera henne som nummer fyra trodde de att de var säkra. Men nu går det så bra för dem att hon hade kunnat komma in ändå. På det här sättet är de säkra på att hon inte kommer in i EU-parlamentet.

Aftonbladet har sökt både Kristina Winberg och SD för en kommentar.

Kristina Winberg

ANNONS

Baddräkter och bikinis med hög midja och shapingeffekt i fina färger - nu upp till 25% rabatt!

Extern länk från Ellos

Köp här!

Publisert:

LÄS VIDARE

Jimmie Åkesson: ”Har lyssnat på vad kvinnan sagt”

ÄMNEN I ARTIKELN

EU-valet 2019

Kristina Winberg

Sverigedemokraterna

EU

EU-valet

AB Voice