Här möts kvinnor för att stärka självkänslan

Gitte Laserow samlar kvinnor för att prata - så att de kan stärka självkänslan.
Gitte Laserow samlar kvinnor för att prata - så att de kan stärka självkänslan.

Att känna att man inte duger är inget ovanligt.

För att komma till bukt med det och visa på att det finns fler i samma situation har Systercirkeln nu startat i Limhamn.

– Jag har hela tiden tänkt att jag ska få en grupp där alla samlas, där ingen dömer varandra och där vi lyfter det som vi inte vågar uttrycka, säger initiativtagaren Gitte Laserow.

I tisdags var det premiär för Systercirkeln, en träff som Gitte Laserow som driver LaserowCoach ligger bakom. Där möttes kvinnor för att stärka varandra.

– Det är för att stärka kvinnor så att de inte känner sig ensamma. Det är det jag strävar efter - att alla ska må bra. Där är kvinnor som sitter och tror att de är ensamma men det är vi inte. När alla kommer samman känner man en sån styrka och ”vad härligt, jag är inte ensam om detta”, säger Gitte Laserow.

Vad gör man på Systercirkeln?

– Vi sitter och pratar om att vi alla har en inre kritiker som vi ofta går runt och bär på. Vi stärker varandra och ger feedback till varandra om det är någon som vill lyfta någonting. Antingen genom att fråga hela gruppen om feedback eller om mina expertråd, då det är jag som leder gruppen och har kunskap om de här frågorna på djupet.

”Självkänslan var inte optimal”

Gitte Laserow är i grunden livscoach men ser sig själv snarare som en vägledare. Med Systercirkeln vill hon främja självkänslan hos kvinnor. Genom att sitta tillsammans i grupp och prata öppnar deltagarna upp sig om sådant de funderar över.

– Det är mest relationer där vi känner oss känslomässigt ensamma. Det är mycket ”jag duger inte som jag är” i olika relationer på jobbet, med partners eller kollegor.

Varför har du startat upp det här?

– När jag var yngre kände jag aldrig att jag dög som jag gjorde. Jag växte själv upp i en dysfunktionell familj med skilsmässa och självkänslan var inte optimal. Så jag har hela tiden tänkt att jag ska få en grupp där alla samlas, där ingen dömer varandra och det som vi inte vågar uttrycka. När man får tips och råd känner man en sån energiboost efteråt. Det var mitt syfte och det hände faktiskt då de fick en sådan kraft efteråt.

Max tio deltagare

Intresset för det återkommande arrangemanget har varit stort, vilket Lokaltidningen tidigare rapporterat om, men hon tar emot max tio kvinnor åt gången.

– I alla fall nu, sen får vi se hur det blir.

Varför har du det här maxtaket?

– För att jag vill att alla ska komma till tals. Annars hinner jag inte med, för jag vill ha närvaro och kvalité så att de känner att de får lov att uttrycka sig en efter en. Tiden går ju. Nästa gång kommer jag ha en liten sten eller nåt som de får hålla i. Då får de lite tid var och en så att det inte eskalerar.

Systercirkeln kommer i första hand fortsätta varannan tisdag fram till december.

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN