Rasande förälder avhyst från förskola av polis

avAftonbladet

Foto: Johan Nilsson/TT / TT NYHETSBYRÅN
Arkivbild.

En förälder blev så hotfull mot personalen på en förskola i Umeå att personen avhystes av polis.

Kommunen har nu skapat nya rutiner kring hämtning och lämning med den aktuella vårdnadshavaren, rapporterar Västerbottens-Kuriren.

Dramat utspelades fredag för en vecka sedan. Föräldern skulle hämta och personalen berättade att barnet fått en bok på näsan och därför fått en rodnad.

Föräldern blev mycket upprörd och började enligt personalen att skrika och anklagade personalen för att ha slagit barnet.

Trots försök att lugna ner situationen eskalerade saker snabbt med närgångna hot. Föräldern krävde att man ringde efter en ambulans till barnet.

Larmoperatören insåg att barnet inte alls behövde ambulans. Operatören förstod också att situationen på förskolan var hotfull och skickade istället polis, skriver tidningen.

Efter ytterligare en halvtimmes mycket upprörd diskussion kunde polispatrullen avhysa föräldern.

Personalen på avdelningen fick gå hem för dagen, bland annat för att man var orolig att den hotfulle föräldern skulle återvända.

Enligt grund- och förskolechefen i Umeå fick personalen redan samma dag stöd via företagshälsovården. Man har också skapat speciella rutiner då den aktuella föräldern dyker upp för att hämta eller lämna sitt barn.

Om fallet kommer att leda till polisanmälan är oklart, men händelsen är anmäld till Arbetsmiljöverket.

ARTIKELN HANDLAR OM