Skottlossning i Malmö – en till sjukhus

Av: Maria-Elena Zelaya, Richard Aschberg

Publicerad:
Uppdaterad:

En 27-årig man med skottskador har kommit till Malmös akutmottagning. Det kort efter att polisen larmats om en skottlossning kring Sevedsplan.

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska det ha skjutits mot en bil, polisen vädjar nu om vittnesmål.

– Allt är av intresse, känner man till eller sett något ska man höra av sig till oss, säger Katarina Rusin presstalesperson vid polisen.

På tisdagskvällen får polisen flera samtal om skottlossning kring Sevedsplan i Malmö. Medan de är på väg till den misstänkta brottsplatsen får de samtal om att en 27-årig man med skottskador kommit in till Malmös akutmottagning.

– Vi är på plats på sjukhuset och personen vårdas just nu för sina skador. Mer än så kan vi inte kommentera i nuläget, säger Katarina Rusin, presstalesperson vid polisen region Syd.

En stor polisinsats har initierats med bland annat polishundar på plats, området har även spärrats av för en teknisk undersökning. Händelsen rubriceras just nu som försök till mord, enligt polisen.

– I samband med skottlossningen uppger vittnen att de sett en person lämna platsen, men alla iakttagelser är av intresse för oss, säger Katarina Rusin.

Mannen uppges på tisdagskvällen ha lindriga skador.

Publicerad: