Malmö

Sjuåring får rätt mot Malmö stad – vill leva med sin familj

Av: 

Aftonbladet

Malmö stad får bakläxa
Malmö stad får bakläxa

NYHETER

En sjuårig flicka vill att hennes familj ska kunna resa till svenska ambassaden i Dehli och ansöka om svenskt uppehållstillstånd. Socialtjänsten vill inte betala och Malmö stad har sagt nej.

Nu får kommunen bakläxa, skriver Sydsvenskan.

Flickans föräldrar och hennes lillebror befinner sig Bangalore men vill resa till svenska ambassaden i Dehli för att kunna ansöka om svenskt uppehållstillstånd. För att kunna göra det, har flickan som bor i ett familjehem i Malmö, ansökt om ett resebidrag på 10.000 kronor.

Enligt Sydsvenskan saknar flickan sin familj, hon har ofta mardrömmar och är orolig.

Men kommunen vill inte betala.

Sydsvenskan skriver att flickans Gode man menar att avslaget strider mot FN:s barnkonvention, som säger att barn har rätt att återförenas med sin familj om familjen splittras.

Behöver sina föräldrar

Förvaltningsrätten i Malmö har nu skickat tillbaka ärendet till Malmö Stads arbetsmarknads- och socialnämnd för ny handläggning. Motiveringen är att nämnden i ett tidigare beslut konstaterat att flickan behöver ha sina föräldrar hos sig för att ha en skälig levnadsnivå.

Förvaltningsrätten skriver vidare det inte finns något som visar att familjen inte måste infinna sig på ambassaden i Delhi för att kunna ansöka om uppehållstillstånd. Att avslå flickans ansökan är därför inte korrekt anser Förvaltningsrätten.

ANNONS

Nu kan du köpa Muminmuggen Fiske till ett rabatterat pris hos Nordic Nest!

Extern länk från Nordic Nest

Gå till rabatten

Publisert:

LÄS VIDARE

Sjuårig flicka vill leva med sin familj – får rätt mot Malmö stad

ÄMNEN I ARTIKELN

Malmö

Familj

Förvaltningsrätten

Skåne