Konstaterad smitta på två gymnasieskolor i Malmö

Lars Rehnberg, gymnasie- och vuxenutbildningsdirektör vid Malmö stad.
Lars Rehnberg, gymnasie- och vuxenutbildningsdirektör vid Malmö stad.

Det finns konstaterade fall av smitta på två av Malmö stads 12 gymnasieskolor.

Sex anställda på Heleneholms gymnasium konstaterats smittade, och nu framkommer det att elever på en annan gymnasieskola konstaterats smittade.

– Det ser vi allvarligt på, säger Lars Rehnberg, gymnasie- och vuxenutbildningsdirektör på Malmö stad i ett pressmeddelande.

Tidigare i dag rapporterades om att sex anställda på Heleneholms gymnasium i Malmö är hemma sjukskrivna med konstaterad covid-19. Ytterligare fyra är hemma i väntan på provsvar.

Nu skriver Malmö stad i ett pressmeddelande att elever på en annan gymnasieskola i Malmö har konstaterats smittade av viruset.

– Det ser vi allvarligt på och det genomförs därför åtgärder för att begränsa vidare spridning, säger Lars Rehnberg, gymnasie- och vuxenutbildningsdirektör, i pressmeddelandet.

Den aktuella klassen kommer nu att få undervisning på distans tills vidare.

”Kommer inte tveka att vidta åtgärder”

Lars Rehnberg belyser att det är viktigt att alla följer rekommendationer och belyser även eget ansvar.

– Det är oerhört viktigt att stanna hemma om man känner sig sjuk, hålla avstånd och att hålla god handhygien, säger Lars Rehnberg.

I pressmeddelandet står det att gymnasie- och högskoleförvaltningen haft ett utbrott på skolor som ett potentiellt scenario och att man därför planerat inför att personalen lättare ska kunna övergå till distansundervisning, eller en kombination av distans och undervisning på plats. Utgångspunkten är dock att undervisning ska ske på plats.

– Med det här upplägget har vi skapat förutsättningar för att kunna agera snabbt och ändå se till att våra elever ges möjlighet till undervisning. Skulle smittskyddsläkare mot bakgrund av en ökad smittspridning rekommendera mer omfattande åtgärder kommer vi inte tveka att vidta dessa, säger Lars Rehnberg i pressmeddelandet.

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN